Βαθμολογία

24 Μαΐου ξεκινούν τα ΟΠΑΠ Play, μια εβδομάδα μετά τα γυμναστήρια!

Το χρονοδιάγραμμα της πλήρους επιστροφής στην κανονικότητα και της επανέναρξης των δραστηριοτήτων που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία τους ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με στόχο οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν και να ξεκινήσουν όπως πρέπει.

Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν ξανά τα καζίνα και τα γραφεία συνοικεσίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ 10 μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 24 Μαΐου, θα επαναλειτουργήσουν τα ΟΠΑΠ PLAY.

Στις 31 Μαΐου μετά από μακρά περίοδο αποχής, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα γυμναστήρια με αναλογία πληθυσμού 1 άτομο ανά 10 τμ και 2 self tests την εβδομάδα στους εργαζόμενους, αλλά και τα κέντρα ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής

Την ίδια μέρα, πρεμιέρα θα κάνουν και τα catering και οι χώροι δεξιώσεων, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 7 Ιουνίου, θα ανοίξουν και οίκοι ανοχής, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο:
– Η εστίαση θα λειτουργήσει και σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70 % της δυναμικότητας.
– Τα λούνα παρκ και εμποροπανηγύρεις θα μπορούν να ανοίξουν με το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπαίθριου εμπορίου
– Θα ανοίξουν τις πύλες τους και οι παιδότοποι
Τέλος, την 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν να γίνονται ξανά εμπορικές εκθέσεις, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στο μεταξύ, στις 28-30 Μαΐου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, όπως είχα δεσμευθεί προσωπικά από την έναρξη αυτής της κρίσης, κάνει ό,τι μπορεί για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο τους ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή πανδημία.

Ανακοινώνω ότι στις 28-30 Μαΐου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων, προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ.

Τα προγράμματα αυτά έρχονται σε συνέχεια του μεγάλου προγράμματος της εστίασης που ξεκινά αύριο, Παρασκευή 14 Μαΐου, και θα έχουν ως συνέχεια το πρόγραμμα για τον τουρισμό που θ’ ανακοινώσουμε σε λίγες ημέρες. Όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω.

Θέλω να συγχαρώ τις υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα τον Ειδικό Γραμματέα, κ. Ζερβό και την Ειδική Γραμματέα, κ. Δανδόλου καθώς σε τέσσερις μήνες μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σκάλκο και τον Υφυπουργό, κ. Τσακίρη, έχουμε επιτύχει απορρόφηση όση είχε ο ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης αναφέρει:
«Στη συνολική στρατηγική επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την πανδημία της Covid 19, η στοχευμένη ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων που επλήγησαν σφόδρα, αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με πόρους του ΕΣΠΑ ενισχύουμε τους κλάδους των Γυμναστηρίων και των Παιδότοπων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πρώτες βασικές ανάγκες κατά την επαναλειτουργία τους. Παράλληλα ενισχύουμε και τους δικηγόρους για την αναγκαία αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων τους προκειμένου να ανταποκριθούν σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων».