Βαθμολογία

Κανένα πρόβλημα με τη διακοπή του συμβολαίου του Μπάτχα

Από την ΑΕΛ δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις για το τί ισχύει σχετικά με το συμβόλαιο του Ιντρίζ Μπάτχα και το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον κίνδυνο απαγόρευσης μεταγραφών.

Το καλοκαίρι του 2018, η ΑΕΛ ακύρωσε τη μεταγραφή του Ιντρίζ Μπάτχα, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο λόγος είναι αυτός που ακολουθεί:

«Ο πιο σημαντικός λόγος που ακυρώνουμε την μεταγραφή είναι πως είδαμε μια φωτογραφία του παίκτη στο ίντερνετ που κάνει το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας και αυτό γιατί έχουμε πολλούς Σέρβους στην ομάδα μας κι επίσης η μεγάλη Αλβανία έχει μέσα της περιοχές από την Ελλάδα και οι φίλαθλοι θ' απογοητευτούν. Θα στο εξηγήσω στο τηλέφωνο και πρέπει να το γράψεις κι εσύ. Δεν θέλω να δημοσιοποιήσω το μήνυμα γιατί σε σέβομαι. Βασίλης Βάνης, αθλητικός διευθυντής της ΑΕΛ».

Τότε, οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια για τριετές συμβόλαιο 250.000 ευρώ συνολικά. Μετά το λόγο που προαναφέραμε και τη διακοπή του συμβολαίου η ομάδα κατέφυγε στο CAS. Τελικά, από τις 250.000 ευρώ επιδικάστηκαν οι 150.000 ευρώ, δόθηκε αρχικά το 1/3 του ποσού και μέχρι το τέλος του 2021 υπάρχει διακανονισμός για να γίνει αποπληρωμή. Από την πλευρά του 29χρονου τονίζεται ότι το CAS αποφάσισε να κάνει «μερικώς αποδεκτή» την προσφυγή του.

Αυτό σημαίνει ότι η Λάρισα καλείται να πληρώσει στον Μπάτχα το ποσό των 214.000 ευρώ συν 5% τόκους ετησίως από τις 9 Αυγούστου 2018, δηλαδή συνολικό ποσό περίπου 240.000 ευρώ. Επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόβλημα για την ΑΕΛ, αν ισχύουν όσα λέει ο παίκτης. Αρκεί βέβαια να γίνει αποπληρωμή του ποσού του συμβολαίου του εντός 45 ημερών. Αν δεν συμβεί αυτό θα επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών στη Λάρισα, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο που θα φτάνει ως και τις τρεις μεταγραφικές περιόδους, εφόσον συνεχίζει να μην πληρώνει τον παίκτη. Η Λάρισα πάντως κάνει σαφές ότι το θέμα είναι ρυθμισμένο για μέχρι τέλος του χρόνου.

Πηγή: gazzetta.gr