Βαθμολογία

Λαρισινές ελπίδες για συμμετοχή στο Τόκιο

Στη μάχη για πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο ρίχνονται δύο αθλητές με λαρισινό «χρώμα» και συγκεκριμένα ο αθλητής του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Αντωνιάδης που διεκδικεί πρόκριση στην ορεινή ποδηλασία και η αθλήτρια πάλης του Όγχηστου Πλατυκάμπου Κατερίνα Πιτσιάβα.

Η Κατερίνα Πιτσιάβα βρίσκεται στη Σόφια μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή για να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό Τουρνουά Πάλης. Στη Βουλγαρία θα δοθούν τα τελευταία δύο εισιτήρια ανά κατηγορία, όπερ σημαίνει ότι οι αθλητές που θα φτάσουν στον τελικό θα εξασφαλίσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οχτώ αθλητές και δύο αθλήτριες. Στην Ελευθέρα θα αγωνιστούν οι Γιώργος Πιλίδης (65 κ.), Γιώργος Κουγιουμτσίδης (74 κ.), Γιώργος Σαββουλίδης (86 κ.) και Τιμοφέι Ξενίδης (97 κ.). Στην Ελληνορωμαϊκή θα παλέψουν οι: Γιώργος Πρεβολαράκης (77 κ.), Δημήτρης Παπαδόπουλος (87 κ.), Λαοκράτης Κεσίδης (97 κ.) και Αλέξανδρος Παπαδάτος (130 κ.), ενώ από τις γυναίκες θα συμμετάσχουν η Αγόρω Παπαβασιλείου (68 κ.) και η Κατερίνα Πιτσιάβα (76 κ.).
Σήμερα θα διεξαχθούν όλες οι κατηγορίες της Ελευθέρας, αύριο θα διεξαχθεί η γυναικεία Πάλη και μεθαύριο το στυλ της Ελληνορωμαϊκής.
Η Λαρισαία αθλήτρια για τους αγώνες προετοιμάστηκε στην πόλη Blagoevgrand της Βουλγαρίας.
Δεν είναι όμως η Πιστιάβα η μόνη συμμετοχή του Όγχηστου σε διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου, αλλά ένας ακόμα αθλητής του συλλόγου, ο Χασιώτης Ευάγγελος, θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης U15 που θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Βουλγαρία στις 28-29 Μαΐου και συγκεκριμένα στην πόλη Βάρνα.
Ο Θεσσαλονικιός ποδηλάτης του ΠΓΣ Λάρισας Δημήτρης Αντωνιάδης βρίσκεται στη Γερμανία μαζί με δύο ακόμα αθλητές του λαρισινού συλλόγου, τον Χαρούν Μολά και την Κατερίνα Ελευθεριάδου (συνοδός ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος), όπου θα μετέχουν στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας στις 9 Μαΐου και κατόπιν θα μεταβούν στην Τσεχία, όπου θα συμμετέχουν στις 16 Μαΐου στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας. Οι παραπάνω αγώνες θα οριστικοποιήσουν την πρόκριση της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που θα γίνουν φέτος και ειδικότερα για τον αθλητή Δημήτρη Αντωνιάδη.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία