Βαθμολογία

Νέος προπονητής της Ρόμα ο Ζοσέ Μουρίνιο

Επιστροφή στην Ιταλία και τη Serie A για τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του συμπατριώτη του, Πάουλο Φονσέκα, στον πάγκο των «τζαλορόσι».

Το συμβόλαιο του Φονσέκα λήγει φέτος τον Ιούνιο αλλά δεν θα ανανεωθεί, καθώς η διοίκηση των «πρωτευουσιάνων» ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην τεχνικού της Τότεναμ, που τελικά επιστρέφει άμεσα στη δουλειά, μετά το διαζύγιο με την Τότεναμ.

Ο Μουρίνιο υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Έτσι, επιστρέφει στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας ύστερα από 11 χρόνια, όταν το 2010 είχε οδηγήσει την Ίντερ σε ένα εντυπωσιακό «τρεμπλ», με την κατάκτηση νταμπλ και Champions League.
«Μετά από συνάντηση που είχα με ανθρώπους της ομάδας κατάλαβα αμέσως τους στόχους της Ρόμα. Μαζί θέλουμε να χτίσουμε μία ομάδα πρωταγωνίστρια», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο Πορτογάλος.

«Το απίστευτο πάθος των οπαδών της Ρόμα ήταν αυτό που έπεισε να πω το ναι στην πρόταση του συλλόγου. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει εκεί που της αξίζει: στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος», συμπλήρωσε ο Μουρίνιο.