Βαθμολογία

Αρωγό τον Δήμο Λαρισαίων στην επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων

Με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη συναντήθηκαν τα μέλη του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας και του ζήτησαν ο Δήμος να είναι αρωγός σε κάθε νέα προσπάθεια προς την κατεύθυνση της άμεσης επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων, στην πόλη μας. Παράλληλα εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους, γύρω από τα αθλητικά δρώμενα. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν για όλους μας, το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Λάρισας παρακολουθεί με ανησυχία όλες τις εξελίξεις γύρω από τα αθλητικά δρώμενα.
Τις τελευταίες μέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πλήθος καταγγελιών κακοποίησης στον αθλητισμό. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι αρκετά δύσκολο, ή μάλλον μας ήταν αρκετά δύσκολο να φανταστούμε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, ότι τέτοιες συμπεριφορές, της κακοποίησης δηλαδή, λαμβάνουν χώρα στον αθλητισμό και ιδιαίτερα όταν στόχος γίνονται μικροί, ανήλικοι αθλητές/-τριες.
Ο αθλητισμός πρέπει να γίνει ένα περιβάλλον ενδυνάμωσης και προστασίας για τα παιδιά. Ο αθλητισμός ως κοινωνική δραστηριότητα και ως σκοπός πρέπει να επιτελεί τη λειτουργία της πολύπλευρης και αρμονικής ανάπτυξης της προσωπικότητας, της παιδαγωγικής ολοκλήρωσης, της αλληλεγγύης και των ευγενικών αξιών.
Οι ενήλικες οφείλουν να είναι ενημερωμένοι και να αποτρέψουν την κακοποίηση, να προστατεύσουν τα παιδιά και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ατιμωρησίας. Όλα τα περιστατικά πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες.
Τέλος, είναι καιρός να παρθούν αυστηρά μέτρα και αποφάσεις από την Πολιτεία. Χρειάζεται να ψηφιστεί συγκεκριμένη νομοθεσία που να αφορά την κακοποίηση στον αθλητισμό, χρειάζεται να γραφτούν συγκεκριμένοι κώδικες σε εθνικό επίπεδο που να σταλούν στην κάθε ομοσπονδία, αλλά και να γίνουν αρκετές εκπαιδεύσεις για το συγκεκριμένο θέμα, τόσο στους αθλητές όσο και στους προπονητές, αλλά και τους γονείς.
Μεγάλο θέμα της περιόδου που διανύουμε είναι επίσης η επανεκκίνηση της άθλησης που τόσο έχει λείψει ειδικά από τους νέους που τώρα ψάχνουν άλλες διεξόδους. Νομίζουμε πως αρκετές ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να ξαναρχίσουν μιας και οι συνθήκες ευνοούν γι’ αυτό. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, οι εμβολιασμοί, ο καιρός που καλυτερεύει, μας δίνουν περισσότερες δυνατότητες ατομικής και ομαδικής άθλησης.  Αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι τα ίδια για τον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι ακατανόητο να μην έχουν και την ίδια αντιμετώπιση.
Όλα τα παραπάνω είχαν την ευκαιρία, μέλη του Αθλητικού Τμήματος να τα εκθέσουν στον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη. Ζητήσαμε ο Δήμος Λαρισαίων να είναι αρωγός σε κάθε νέα προσπάθεια προς την κατεύθυνση της άμεσης επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων στην πόλη μας, καθώς κατά τη γνώμη μας αυτό είναι ένα θέμα άμεσης προτεραιότητας για τους πολίτες της πόλης μας».

Πηγή: Ελευθερία