Βαθμολογία

Φόρος τιμής εις μνήμην του Αντώνη Κορέστη

Εντυπωσιακή απήχηση συνάντησε στους ποδοσφαιρικούς -και ιδιαίτερα στους διαιτητικούς- κύκλους το βιβλίο που συνέγραψε ο Τρικαλινός παλαίμαχος διαιτητής και ήδη παρατηρητής Γιάννης Κρίκης, ο οποίος έχει αποτυπώσει με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή των αξιολογημένων διαιτητών από όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών (από όταν ο ίδιος επελέγη για πρώτη φορά από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει αναμετρήσεις εθνικού επιπέδου).
Η αναφορά όλων των διαιτητών και βοηθών έγινε με διαχωρισμό ανάλογα με την ΕΠΣ που εκπροσωπεί ο καθένας, κάτι που δίνει και τη δυνατότητα να φανεί και η συνολική δυναμική της κάθε περιοχής. Ειδικότερα, σχετικά με τη Λάρισα, ο συγγραφέας επέλεξε να προτάξει ως φόρο τιμής την παρουσία του αδικοχαμένου Αντώνη Κορέστη που έφυγε άδοξα από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2017, σε ηλικία μόλις 37 ετών, γεγονός που συγκλόνισε τότε την πανελλήνια διαιτητική οικογένεια.
Η μνήμη του άλλωστε, τιμάται από τότε σε ετήσια βάση με τη διεξαγωγή επετειακού τουρνουά, με τη συμμετοχή ομάδων που συγκροτούν οι διαιτητές, η Μοίρα ΑΤΑ και το 2ο Σύστημα Προσκόπων, οι τομείς δηλαδή στους οποίους ανάλωσε τον σύντομο βίο του ο αξέχαστος Κορέστης.

Πηγή: Ελευθερία