Βαθμολογία

Καιρός: Σούβλισμα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες στη Λάρισα

Τα πολύ υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας για την εποχή στη Λάρισα χαρακτηρίζουν τον καιρό των επόμενων ημερών. Πάσχα με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 34 βαθμούς Κελσίου στην πόλη μας, ενώ ως τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλός.

Αναλυτικά:

Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου 2021

Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα νεφελώδης καιρός και τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τις Σποράδες και αργά το απόγευμα σε τμήματα της Μακεδονίας άνευ σημασίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιή συννεφιά. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και του βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις γενικά ασθενείς στο Αιγαίο και 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε υψηλά πολύ επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί από 13 έως 29 στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τοπικά τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν στη νότια Κρήτη και τους 35 με 37.
Θεσσαλία: προβλέπεται νεφελώδης καιρός με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές άνευ σημασίας τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί και το βράδυ ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται νεφελώδης καιρός και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών τις μεσημεριανές ώρες άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 14 με 29°C

Τρίκαλα 14 με 29°C

Καρδίτσα 14 με 29°C

Βόλος 16 με 26°C

Καλαμπάκα 15 με 27°C

Ελασσόνα 15 με 27°C

Φάρσαλα 15 με 28°C

Αγια 14 με 26°C

Σποράδες 15 με 23°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου 2021

Προβλέπεται καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αραιές νεφώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα είναι αυξημένες. Υπάρχει πιθανότητα νωρίς το πρωί σε τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και του βόρειου Αιγαίου νωρίς το πρωί αλλά και αργά το βράδυ. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθεί νοτιοδυτικό ρεύμα και στα ηπειρωτικά τμήματα έντασης 3 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα έως 32 με 34 σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ στην ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά στους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα νωρίς το πρωί κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε μέτρια επίπεδα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς πρόσκαιρα έως και 4 με 6 μποφόρ στα ορεινά τμήματα ενώ στα παραθαλάσσια θα υπάρχει ένα νοτιοανατολικό ρεύμα 3 με 4 μποφόρ. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν παντού τις βραδινές ώρες

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε

Λάρισα 15 με 34°C

Τρίκαλα 16 με 33°C

Καρδίτσα 15 με 33°C

Βόλος 17 με 30°C

Καλαμπάκα 17 με 32°C

Ελασσόνα 16 με 32°C

Φάρσαλα 16 με 33°C

Αγια 15 με 28°C

Σποράδες 16 με 26 °C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 2η μέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021

Προβλέπεται νεφελώδης καιρός κατά περιόδους με πιθανότητα Τις απογευματινές ώρες να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της Θεσσαλίας της Χαλκιδικής και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης άνευ σημασίας. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 7. Τις μεσημεριανές ώρες οι άνεμοι πρόσκαιρα και στα ηπειρωτικά θα ενισχυθούν από δυτικές διευθύνσεις στα 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 14 έως 29 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα ενώ στα ανατολικά τμήματα , το Αιγαίου και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται νεφελώδης καιρός κατά περιόδους με μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή άνευ σημασίας στα ορεινά κυρίως τμήματα το μεσημέρι. Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπεται νεφελώδης καιρός κατά περιόδους αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικοί 3 με 5 μποφόρ σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε

Λάρισα 16 με 31°C

Τρίκαλα 16 με 31°C

Καρδίτσα 16 με 31°C

Βόλος 18 με 30°C

Καλαμπάκα 17 με 29°C

Ελασσόνα 16 με 29°C

Φάρσαλα 17 με 30°C

Αγια 16 με 29°C

Σποράδες 18 με 27°

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος