Βαθμολογία

Νίκη με την σφραγίδα του Γιάννη Βλαχάκη

Έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον 19χρονο επιθετικό Γιάννη Βλαχάκη που πέτυχε τρία γκολ και τον 16χρονο τερματοφύλακα Νέστορα Δραχαλίβα που απέκρουσε πέναλτι στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης επικράτησε στην Πτολεμαΐδα με 4-1 του Μακεδονικού Φούφα και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για παραμονή στην Γ' Εθνική.Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν μία δίκαιη επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει το νεανικό συγκρότημα του Νίκου Φώλλα, το οποίο μέχρι τώρα είχε δει την τύχη να του γυρίζει την πλάτη αρκετές φορές.

Στο 14' ο έμπειρος Χατζηλιόντας έβγαλε πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων προς τον Βλαχάκη και αυτός με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δημητριάδη ανοίγοντας το σκορ. Στο 20' η ομάδα του Φούφα είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν καταλογίστηκε πέναλτυ σε μονομαχία Χάϊτα - Ντελή αλλά την εκτέλεση του Τοπάλη μπλόκαρε ο Δραχαλίβας, διατηρώντας το 0-1. Στο 37' με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής ο Βλαχάκης διαμόρφωσε το 0-2 και στο 43' ο ίδιο, προσπαθώντας ς παίκτης ανέβασε τον δείκτη σε 0-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να "ψάξουν" για ένα γρήγορο γκολ και στο 53' μονοκόμματο σουτ του Τοπάλη αποκρούστηκε από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 58' κεφαλιά του Θεοδουλίδη έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό. Στο 65' σημειώθηκε νέο πέναλτι, όταν ο Νικολακούλης ανέτρεψε τον Χαραλαμπίδη και από τα 11 μέτρα ο Χάϊτας μείωσε σε 1-3. Ο ίδιος στο 70' με σουτ απείλησε και πάλι αλλά απέκρουσε ημιτελώς ο

Δραχαλίβας και ολοκλήρωσε την απόκρουση ο Αλεξόπουλος, ενώ στο 71' οι όποιες αμφιβολίες για την εξέλιξη του παιχνιδιού διαλύθηκαν με το θεαματικό αυτογκόλ που πέτυχε ο Καραβίτης προσπαθώντας να ανακόψει τον επιτιθέμενο Ντάλλα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90'+2'), οι Τσαριτσανιώτες έφθασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμη γκολ, όταν μετά από ενέργεια του Παϊτέρη, ο Ντάλλας υποχρέωσε με σουτ τον Δημητριάδη σε μία δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Καλή ήταν η διαιτησία του Γιαννιώτη (ποδοσφαιρικά) Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου, που είχε την βοήθεια των σαφώς πιο έμπειρων Δημήτρη Μπόσια - Σωτήρη Πάνου.Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Χαραλαμπίδης (53'), Τοπάλης (63'), Θεοδουλίδης (67') των ηττηθέντων και ο Μπουμπουνάρας (45'+1') των νικητών.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ (Νίκος Κατακαλίδης): Δημητριάδης, Καρασιούνας (46' Παππάς), Χαραλαμπίδης, Σωτηριάδης, Αμαραντίδης (55' Θεοδουλίδης), Κοντογουλίδης (46' Καραβίτης), Παναγιωτίδης, Μαρνασίδης (55' Καραφουλίδης), Χάϊτας (73' Μαντζόπουλος), Σπανδωνίδης, Τοπάλης.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Νίκος Φώλλας): Καρκατσέλας (1' λ.τρ. Ν.Δραχαλίβας), Μιφτάρι, Μπουμπουνάρας, Ντελής (55' Νικολακούλης), Αλεξόπουλος, Πάτσης, Αρσένης (46' Ντάλλας), Μουλτσιάς, Βλαχάκης (72' Παϊτέρης), Χατζηλιόντας, Στ.Δραχαλίβας (46' Ποτός).