Βαθμολογία

Super League: Τα σενάρια των playouts, τρεις και ένας μάχονται

Τα playouts της Super League Interwetten βρίσκονται στην τελική τους ευθεία. Η «λευκή» ισοπαλία στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Βόλο (0-0) ολοκλήρωσε την 5η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος και απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές, ώστε να γίνει γνωστό ποιος θα υποβιβαστεί στη Super League 2 και ποιος θα χρειαστεί τη διαδικασία των μπαράζ.

Η μάχη στην "ουρά" εντείνεται με τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό να συνεχίζουν τη μάχη τους και την ΑΕΛ να κινδυνεύει με υποβιβασμό ακόμη και την επόμενη αγωνιστική. Λαμία και Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισαν εσχάτως την σωτηρία τους, ενώ ο Ατρόμητος μόνο με ακραίο σενάριο οδηγείται στα μπαράζ. Ο Βόλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι άνετοι στην κορυφή των playouts.

Το SPORT 24 καταγράφει τα δεδομένα για τις τελευταίες αγωνιστικές των playouts της Super League Interwetten που θα κρίνουν την παραμονή.

Η μάχη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας φουντώνει. Ωστόσο, τα παιχνίδια του Σαββάτου έχουν διαμορφώσει νέα δεδομένα. Ο ΟΦΗ με τη νίκη του 0-1 στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ σκαρφάλωσε στην 12η θέση με 28 πόντους και βρίσκεται στο +1 από τον Παναιτωλικό.

Οι Κρητικοί συνεχίζουν αήττητοι και στις 8 Μαΐου αντιμετωπίζουν τη Λαμία εκτός έδρας. Ο ΟΦΗ γνωρίζει ότι με νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων στα παιχνίδια της ΑΕΛ και του Παναιτωλικού μπορεί να σωθεί από την 6η αγωνιστική. Διαφορετικά κυκλώνει την αναμέτρηση με τους Αγρινιώτες στις 15 Μαΐου στο Ηράκλειο.

Τα επόμενα παιχνίδια του ΟΦΗ
Ημερομηνίες: 8 Μαΐου     15 Μαΐου
Αντίπαλοι: Λαμία (εκτός)     Παναιτωλικός (εντός)

Ο Παναιτωλικός πήρε επίσης σημαντικό διπλό στους Ζωσιμάδες και είναι ζωντανός στην υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία. Οι Αγρινιώτες βρίσκονται στο -1 από τον ΟΦΗ και στο +3 από την ΑΕΛ. Κόντρα στον Ατρόμητο στις 8 Μαΐου θα κυνηγήσουν το αποτέλεσμα, ώστε να μείνουν κοντά στους Κρητικούς ενόψει της μονομαχίας τους στις 15 Μαΐου.

Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα μπορούν να δυσκολεύσουν ακόμη περισσότερο με την ΑΕΛ να θέλει να παραμείνει στο κυνήγι της ομάδας του Αγρινίου.

Τα επόμενα παιχνίδια του Παναιτωλικού
Ημερομηνίες: 8 Μαΐου     15 Μαΐου
Αντίπαλοι: Ατρόμητος (εντός)     ΟΦΗ (εκτός)

Η ΑΕΛ γνώρισε την πρώτη της ήττα στα playouts κόντρα στον ΟΦΗ στο Αλκαζάρ. Πλέον τα πράγματα για τους «βυσσινί» έχουν δυσκολέψει επικίνδυνα, καθώς βρίσκονται στο -4 από τον 12ο ΟΦΗ και στο -3 από τον προτελευταίο Παναιτωλικό.

Η ομάδα του Φέστα αντιμετωπίζει Βόλο (εκτός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) στις τελευταίες αγωνιστικές. Στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς θέλει οπωσδήποτε νίκη, καθώς και η ισοπαλία μπορεί να την υποβιβάσει με τα ανάλογα αποτελέσματα. Πλέον, η ΑΕΛ δεν κοιτάζει μονάχα τα δικά της παιχνίδια, αλλά και των αντιπάλων της.

Τα επόμενα παιχνίδια της ΑΕΛ
Ημερομηνίες: 8 Μαΐου     15 Μαΐου
Αντίπαλοι: Βόλος (εκτός)     ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Ο Ατρόμητος δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τη σωτηρία της στη Super League Interwetten, ωστόσο μόνο με ένα ακραίο σενάριο θα κινδυνεύσει. Οι Περιστεριώτες μετρούν 31 πόντους και από την επόμενη αγωνιστική μπορεί να παραμείνουν στην κατηγορία, δεδομένου ότι απέχουν 3 βαθμούς από ΟΦΗ, 4 από Παναιτωλικό και 7 από ΑΕΛ.

Επομένως, κίνδυνος να βρεθεί στην τελευταία θέση δεν υπάρχει. Κινδυνεύει ωστόσο να βρεθεί 13ος και να αγωνιστεί στα μπαράζ εάν ηττηθεί και στα δύο εναπομείναντα ματς με Παναιτωλικό (εκτός), Βόλο (εντός) αλλά και πάλι με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Να ηττηθεί με πάνω από τρία γκολ διαφορά από την ομάδα του Αγρινίου και να χάσει και το τελευταίο παιχνίδι, ενώ την ίδια ώρα ο ΟΦΗ νικήσει τη Λαμία και αναδειχθεί ισόπαλος με τους Αγρινιώτες. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ισοβαθμία Ατρόμητου και Παναιτωλικού στους 31.

Τα επόμενα παιχνίδια του Ατρομήτου
Ημερομηνίες: 8 Μαΐου     15 Μαΐου
Αντίπαλοι: Παναιτωλικός (εκτός)     Βόλος (εντός)