Βαθμολογία

Εθελοντική αιμοδοσία την Μεγάλη Τρίτη στον Αμπελώνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΜΠΕΛΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

Όπως κάνει χρόνια τώρα έτσι και φέτος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα
«Η ΕΛΠΙΔΑ» πραγματοποιεί τη Μ.Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, από τις 8,30 το πρωί ως τη 1,00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα και πάλι, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε με την εμφάνιση του Κορωνοιού COVID -19, την καθιερωμένη πλέον εθελοντική αιμοδοσία του για το Πάσχα.

Αυτή ειδικά η αιμοδοσία, είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, προκειμένου, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου
κ.Γιαννοπούλου Γιάννη «να τιμήσουμε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τους Προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους για την Πατρίδα, δίνοντας τώρα και εμείς με τη σειρά μας, το δικό μας αίμα για την σωτηρία πασχόντων Συνανθρώπων μας».

Η αιμοδοσία γίνεται, όπως πάντα σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, το οποίο και είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο, την ταυτοποίηση, την ασφάλεια και τη διαχείριση του αίματος.

Για την καλύτερη επιτυχία και της αιμοδοσίας αυτής, που γίνεται ειδικά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, που κάθε χρόνο την περίοδο των διακοπών του Πάσχα παρατηρείται στα Νοσοκομεία μας, ειδικότερα μάλιστα αυτή την περίοδο, εξ αιτίας της γενικότερης φοβίας που έχει επικρατήσει στην Ελληνική κοινωνία απ’ την εμφάνιση του Κορωνοιού,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
«Η ΕΛΠΙΔΑ» καλεί και πάλι τους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής να προσέλθουν στην αιμοδοσία έτοιμοι και πρόθυμοι:

Να προσφέρουν με την καρδιά τους και την αγάπη τους μια μονάδα από το αίμα τους.
Να σώσουν με το αίμα τους τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας που κινδυνεύει.
Να κάνουν την καλύτερη Πράξη Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας τώρα το Πάσχα.
Να γίνουν και όσοι δεν είναι ακόμη ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, κρίνουμε αναγκαίο να τονίσουμε, ότι για να δώσει κάποιος αίμα πρέπει:
Να είναι και να αισθάνεται απόλυτα υγιής.
Να έχει καλό αιματοκρίτη και κανονική πίεση.
Να μην έχει καταναλώσει αλκοολούχα ποτά το προηγούμενο βράδυ.
Να έχει κοιμηθεί καλά τη περασμένη νύχτα.
Να έχει πάρει ένα ελαφρύ πρωινό, πριν πάει να δώσει αίμα.
Να μην έχει πάρει φάρμακα τις προηγούμενες μέρες.
Να συμπληρώσει με ειλικρίνεια τα στοιχεία στο ενημερωτικό έντυπο, που δίνεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη.
Τέλος, επισημαίνουμε, ότι όλοι οι εθελοντές θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, ο οποίος απαραίτητα θα πρέπει να αναγράφεται στο ατομικό τους δελτίο.

Όλα αυτά επιβάλλεται να τηρούνται απαρέγκλιτα από τους υποψήφιους Εθελοντές Αιμοδότες, που πρέπει να γνωρίζουν ότι δίνουν αίμα για να σώσουν και όχι για να βλάψουν κάποιον άρρωστο συνάνθρωπό μας και, φυσικά, χωρίς να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του
Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ», μαζί με ομάδα Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού του Τοπικού Παραρτήματος Λάρισας, θα είναι εκεί για να βοηθήσουν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους αιμοδότες, αλλά και στους Γιατρούς και τις Νοσηλεύτριες του Γ.Ν. Λάρισας, που θα πραγματοποιούν την αιμοληψία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας την ημέρα της Αιμοδοσίας κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα διενεργεί στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα, όπου θα πραγματοποιείται η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου, Δωρεάν RAPID TEST, ανίχνευσης του
COVID-19 στους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και σε όποιους ακόμα Συμπολίτες μας επιθυμούν να το κάνουν.

Προσοχή!!! Για την μετακίνηση μας, στον χώρο της αιμοδοσίας, απαιτείται η ειδική άδεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών, όπου θα σημειώνουμε Χ στο πρώτο τετράγωνο Β1 στο οποίο αναφέρεται
“Μετάβαση σε Φαρμακείο ή επίσκεψη στον Γιατρό” ή η αποστολή SMS με αιτιολογία 1, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα,
η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών στην αιμοδοσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» τη Μεγάλη Τρίτη,
27-4-2021 για το Πάσχα θεωρείται περισσότερο από αναγκαία.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

Το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
«Η ΕΛΠΙΔΑ».