Βαθμολογία

Δ. Τεμπών: Τηλεδιάσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Σήμερα το πρωί, στο  Δήμο Τεμπών, πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη συνάντηση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) για την αντιπυρική περίοδο 2021.

Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και στη συνέχεια ανέφερε ότι: «προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η τεράστια λαίλαπα, είναι απαραίτητη η λήψη στρατηγικών αποφάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αντιπυρική προστασία είναι υψίστης σημασίας για τον Δήμο Τεμπών, στα διοικητικά όρια του οποίου περιλαμβάνονται περιοχές με πλούσια βλάστηση και δασικές περιοχές όπως ένα μεγάλο κομμάτι των ορεινών όγκων του Ολύμπου και του Κισσάβου, αλλά και  καλλιεργήσιμες εκτάσεις με δέντρα, σιτηρά κ.α.. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τεμπών έδωσε αξιόλογα δείγματα αποτελεσματικότητας, εγρήγορσης και συνεργασίας τον χειμώνα που μας πέρασε. Ανάλογη εγρήγορση, αποτελεσματικότητα και συνεργασία απαιτείται και σήμερα, που βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου. Στόχος της σημερινής συνεδρίασης είναι να θέσουμε τις βάσεις για μια αποτελεσματική αντιπυρική προστασία, με σωστό συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων ασφάλειας και πρόληψης όλων των περιοχών του Δήμου μας».

Ο διάλογος μεταξύ των φορέων είναι επιβεβλημένος για την ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων τους, και σήμερα είναι μόνο η αρχή είπε ο κ. Γιώργος Νικολάου, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αναλύοντας διεξοδικά τα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος, τις μελλοντικές προμήθειες πυροσβεστικών οχημάτων και τις ενέργειες των Προέδρων των Κοινοτήτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο προϊστάμενος καθαριότητας κ. Στέλιος Τζανέκας,ο αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Σταύρος Ευαγγελίδης, η διοικητής  του 3ου Π.Σ. ΒΙΠΕ Λάρισας κα Ολυμπία Τσακνάκη, ο υποδιοικητής  της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Κασκαμπάς, η επικεφαλής της παράταξης ΛΑ.Σ. δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Κωστή και ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής.

Κλείνοντας την σύσκεψη ο Δήμαρχος, κ. Μανώλης, τόνισε ότι «ο συντονισμός, η προετοιμασία και η ετοιμότητα είναι τα τρία στοιχεία που θα προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα δάση, τις περιουσίες μας και κυρίως τις ανθρώπινες ζωές.»

Μετά την ανταλλαγή των απόψεων και των θέσεων του κάθε φορέα έληξε η τηλεδιάσκεψη.