Βαθμολογία

Μετακίνηση εκτός νομού: Κλείνουν τα «παραθυράκια»

Φρένο στα «παραθυράκια» για τη μετακίνηση εκτός νομού ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση. Υπουργική απόφαση η οποία θα κλείνει τις εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Η ισχύς των μέτρων, μάλιστα, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και από σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η ΚΥΑ θα κλείνει τα «παραθυράκια» για την μετακίνηση από νομό σε νομό.

Με βάση τις πληροφορίες:

1. Για μετακίνηση για λόγους υγείας απαιτείται βεβαίωση από δημόσια δομή,

2. Είναι πιθανόν να υπάρξει διασταύρωση μέσω της ΕΡΓΑΝΗ για όσους επικαλούνται λόγους εργασίας για να ταξιδέψουν.

3. Φέρεται ότι η συγκομιδή προϊόντων θα κοπεί ως αιτία μετακίνησης,

4. Η μετάβαση τελετή κηδείας θα γίνεται μόνο με την ληξιαρχική πράξη θανάτου.

5. Διαπεριφερειακές μετακινήσεις με βάση την δήλωση Ε9 και αιτιολογικό ότι οι πολίτες μετακινούνται στον επίσημο τόπο κατοικίας τους θα μπορούν να χρησιμοποιούνται εφ' άπαξ και δεν θα επιτρέπεται η επιστροφή τους στον τόπο προέλευσης.

Τσουχτερά πρόστιμα

Τσουχτερά, δε, αναμένεται να είναι και τα πρόστιμα!

Έτσι όποιος κάνει το λάθος και φύγει για Πάσχα στο χωριό, θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και 500 ευρώ για ψευδή δήλωση.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στις 18:00 σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα μέτρα που θα ισχύσουν για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ενώ, αναμένεται να γίνουν και οι ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαϊου.

Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα διόδια

Αυστηροί είναι από το πρωί της Παρασκευής οι έλεγχοι τόσο στα διόδια Αφιδνών όσο και της Ελευσίνας προκειμένου να εντοπιστούν οδηγοί που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν μετακίνηση εκτός νομού χωρίς να το δικαιούνται.

Οι έλεγχοι αναμένεται, μάλιστα, να ενισχυθούν από το απόγευμα οπότε θα μπει σε εφαρμογή σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της αστυνομίας για να μην γίνει «Πάσχα στο χωριό».

Σύμφωνα με την τροχαία οι περισσότεροι έχουν τα απαραίτητα έγγραφα από το σύστημα «Εργάνη».

Υπάρχουν, βέβαια, και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να ταξιδέψουν εκτός Αττικής λόγω βλάβης στην εξοχική τους κατοικία επικαλούμενοι διαρροή υδάτων με τους αστυνομικούς από την πλευρά τους να ζητούν σχετικά έγγραφα από τους δήμους.

Αρκετοί είναι, δε, αυτοί που πλέον επικαλούνται τα... πορτοκάλια ως δικαιολογία για να τους επιτραπεί η διέλευση, μια δικαιολογία που στο παρελθόν είχε την εκδοχή της ελιάς.

«Έχω τα έγγραφα μαζί μου» λένε ορισμένοι οδηγοί, με άλλους να τονίζουν ότι σωστά γίνονται οι έλεγχοι αν και όπως λένε δεν έχει τόση αστυνομία στους επαρχιακούς δρόμους

Οι αστυνομικοί, όμως, έχουν ακούσει και πιο περίεργες δικαιολογίες όπως αυτή ενός οδηγού που τους είπε ότι πάει στο Κιλκίς για… ραντεβού με γιατρό.

Άλλος Αθηναίος είπε ότι πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα στη Λιβαδειά για να ταΐσει τον σκύλο του.

Δεν λείπουν, δε, και περιπτώσεις οδηγών που παρουσιάζουν έντυπα από την «Εργάνη» σβησμένα με μπλάνκο, χρησιμοποιώντας, δηλαδή, παλαιότερα έγγραφα επειδή πλέον ανανεώνονται κάθε 15 ημέρες με αυστηρούς όρους.

Newsbomb.gr