Βαθμολογία

Ο καιρός στη Λάρισα και στη Θεσσαλία σήμερα Πέμπτη (22/04)

Ο καιρός στη Λάρισα και στη Θεσσαλία σήμερα Πέμπτη (22/04).

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και κυρίως στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στο Ιόνιο και τα δυτικά Ηπειρώτικα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα νησιά του Ιονίου μικρής έντασης και διάρκειας που το απόγευμα και το βράδυ θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Δεν αναμένονται πουθενά αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά ασθενείς που και εκεί θα στραφούν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 21 βαθμούς στα δυτικά τμήματα την Θράκη και τα νησιά ενώ στην υπόλοιπη πεδινή χώρα θα φτάσει τοπικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα κυρίως στην Πίνδο αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες διάσπαρτες βροχοπτώσεις κυρίως στην Πίνδο που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Καλαμπάκας και της Ελασσόνας κυρίως τις βραδινές ώρες άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημέρι και μετά θα υπάρχουν και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 4 με 25°C
Τρίκαλα 6 με 24°C
Καρδίτσα 5 με 24°C
Βόλος 8 με 22°C
Καλαμπάκα 7 με 23°C
Ελασσόνα 6 με 22°C
Φάρσαλα 5 με 24°C
Αγία 7 με 22°C
Σποράδες 12 με 19°C