Βαθμολογία

ESL: Ανακοίνωσε «πάγωμα» και αναβολή σχεδίων προς το παρόν

Χαμός έγινε μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας του European Super League, ωστόσο με τα μέτρα που πήρε η UEFA, ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να… πηδούν από το καράβι.

Έτσι μετά τις αγγλικές ομάδες που αποχώρησαν από τη διοργάνωση, πλέον παίρνουν και οι ιταλικές τον ίδιο δρόμο, κάνοντας τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα για όσους μένουν πίσω.

Μάλιστα η European Super League αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση και να ανακοινώσει την αναβολή του σχεδίου της:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν “status quo” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρότασή μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική “πυραμίδα”, βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα, λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».