Βαθμολογία

Μανώλης: Ανησυχία για την διασπορά του κορωνοϊού στον Δήμο Τεμπών

ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΝΑ ΤΗΡΉΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Γιώργος Μανώλης: Ανησυχία για την διασπορά του κορωνοϊού στον Δήμο Τεμπών. Αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα.

Την ανησυχία του σχετικά με την διασπορά που παρουσιάζει ο κορωνοϊός στον Δήμο Τεμπών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Απευθύνομαι  στις συμπολίτισσες και στους συμπολίτες μου σε όλη την επικράτεια του Δήμου, για να τους μεταφέρω την ανησυχία μου για την υγειονομική κατάσταση σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού (COVID-19).

Παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο μας και χάρη στις μαζικές δειγματοληψίες που διενεργούνται τακτικά σε πολλές κοινότητες του Δήμου από τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μπορούμε να εξάγουμε σημαντικά στοιχεία για τη διασπορά του ιού.

Η επικοινωνία μας με το Κέντρο Υγείας Γόννων είναι επίσης τακτική και λαμβάνουμε μία αξιόπιστη εικόνα για τη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα. Η αύξηση όμως του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας μάς προβληματίζει ιδιαίτερα.

Αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες, βαδίζουμε, όπως όλα δείχνουν, στην τελευταία αλλά και στην πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο Από τη μία πλευρά έχουμε με το μέρος μας τα εμβόλια, τον καιρό και τα μαζικά τεστ είτε αυτά είναι τα δεκάδες χιλιάδες rapid  test του ΕΟΔΥ είτε τα εκατομμύρια self-test στην εκπαίδευση.. Από την άλλη εχθρός παραμένει η κούραση, όμως, η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση.

Η απειλή παραμένει γιατί τα κρούσματα δείχνουν, στο δήμο μας, αυξητικές τάσεις. Συνεπώς η επαγρύπνηση πρέπει να συνεχιστεί και έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές.

Για το λόγο αυτό κάνουμε  έκκληση σε όλες και όλους  για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Αξίζει να διατηρήσουμε για λίγο ακόμη την υπομονή μας, αποφεύγοντας το συνωστισμό. Γιατί, στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι.

#φοράμε_μάσκα #μένουμε_ασφαλείς».