Βαθμολογία

UEFA Champions League: Αυτό προβλέπεται να είναι το νέο format

Σε ριζικές αλλαγές αναμένεται να προβεί η UEFA τη Δευτέρα (19/4), κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή εν όψει της συνεδρίασης της UEFA στο Μοντρέ της Ελβετίας είναι η μορφή των αγώνων της σεζόν 2024-25.

Προβλέπεται προσθήκη τεσσάρων ομάδων στο UEFA Champions League, ενώ κάθε κλαμπ θα δίνει 10 ματς αντί για έξι στη φάση των ομίλων.

Έπειτα θα προκύψει μία συνολική βαθμολογία, από την οποία θα προκριθεί απευθείας ένας καθορισμένος αριθμός ομάδων, ενώ το πλάνο λέει ότι οι υπόλοιπες θα μπαίνουν στα πλέι οφ για να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο

Με το νέο πρόγραμμα θα αυξηθούν οι αγώνες ενώ υπάρχει και το θέμα με τις 4 θέσεις που θα ανοίξουν για την συμπλήρωση των 36 ομάδων.

Οι προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες όπως η Αγγλία θέλουν να δίνονται με wild card τουλάχιστον δυο εισιτήρια, ενώ οι υπόλοιπες που βάζουν μόνο μια ομάδα στη διοργάνωση και αυτή από προκριματικά (όπως η Ελλάδα) θέλουν να πάρουν αυτές τα 4 εισιτήρια ώστε να δοθεί νέο ενδιαφέρον στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Παράλληλα, στις σκέψεις της UEFA, υπάρχει μια πρόταση που θα συζητηθεί προτού προχωρήσουν τα πλάνα για τη νέα μορφή του Champions League των 36 ομάδων, θα υπάρξει μέριμνα για τις μεταγραφές ανάμεσα στα κλαμπ που θα συμμετέχουν στον θεσμό.

Πιο συγκεκριμένα, ενδέχεται να υπάρχουν κυρώσεις για κάποια ομάδα που θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει μια άλλη που συμμετέχει στο Champions League καταβάλλοντας προσπάθεια για να πάρει από εκεί έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Αυτό θα οδηγήσει σε «υποχρέωση» των συλλόγων να ψωνίζουν από τα εγχώρια κι όχι να διαταράσσουν τις ισορροπίες στους συλλόγους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.