Βαθμολογία

Έτσι θα γίνει η αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο

Στo Creta ΤV μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εκλογές των ομοσπονδιών, στο ποσοστό από το στοίχημα και στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Για τις εκλογές των ομοσπονδιών: Μη με ρωτάτε μόνο για την ΕΠΟ, έγιναν εκλογές σε πολλές ομοσπονδίες, Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Νίκησε η δημοκρατία και η διαφάνεια. Μου έλεγαν στη Βουλή αστειότητες ότι θα έχω servers στο γραφείο μου στο υφυπουργείο αθλητισμού και θα ελέγχω τις ψηφοφορίες. Και τι δεν άκουσα (…) Είχα άποψη για υποψηφιότητες. Θα συνεργαστώ και θα συναντηθώ με όλες τις διοικήσεις.

Για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού: Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια τα ερασιτεχνικά σωματεία πήραν χρήματα απευθείας, χωρίς ενδιάμεσους. Λύσαμε το θέμα της χρηματοδότησης του αθλητισμού μέσω της φορολόγησης των κερδών των τυχερών παικτών από το στοίχημα. Το 50% θα πηγαίνει στον επαγγελματικό αθλητισμό και το υπόλοιπο 50% στον ερασιτεχνικό. Από το το 50% που προορίζεται για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό το 39% θα πηγαίνει στα σωματείο που έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ. Τα χρήματα ετησίως συνολικά, που θα πηγαίνουν στον αθλητισμό υπολογίζονται από 50 έως 70 εκατ. ευρώ.

Για την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Σε δύο εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάργηση της Football League. O αριθμός των ομάδων δεν είναι δικό μας θέμα. Θα προκύψει από όσες μπορούν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Η διοργανώτρια αρχή μας το ζήτησε και εμείς το υλοποιούμαι αφού συζητήσαμε με όλους τους φορείς. Από τη Super League 1 δεν έχουμε αίτημα για αναδιάρθρωση. Αν θέλουν τα 3/4 του ΔΣ μπορούν να το αποφασίσουν.