Βαθμολογία

Πέθανε ο Πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών

O Πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 ετών, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη Βασίλισσα για 73 χρόνια, πέθανε στο Κάστρο του Windsor σήμερα το πρωί.

«Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου. Πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο Windsor Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να πενθήσει την απώλεια του», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, εισήχθη στο νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο στις 17/2.

«Η εισαγωγή του Δούκα πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, ύστερα από συμβουλή του γιατρού του, μετά από αδιαθεσία. Ο 99χρονος Δούκας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες παρακολούθησης και ανάπαυσης» ανέφερε η επίσημη δήλωση του παλατιού.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος διέμεναν στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο Φίλιππος, ο οποίος αποσύρθηκε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2017, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και στα τέλη του 2019.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος. Να σημειωθεί ότι ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».