Βαθμολογία

Συνάντηση Ζαγοράκη - Φαν'τ Σχιπ με το βλέμμα στο μέλλον

Στην Αθήνα με… σηκωμένα μανίκια θα βρεθεί από το πρωί της Δευτέρας ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ έχει θέσει ήδη τις προτεραιότητές του και μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσει να τις βάλει σε σειρά.

Στις πρώτες γραμμές των θεμάτων που πρέπει να τρέξουν είναι ασφαλώς η Εθνική Ανδρών. Ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας του Euro, έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν Σιπ και από αυτή τη συνάντηση θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον…

Το πρώτο και σημαντικότερο έχει να κάνει με το ότι ο νέος ισχυρός άντρας της Ομοσπονδίας δεν είναι ικανοποιημένος, όπως και οι περισσότεροι, απ’ όσα βλέπει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Θέλει, λοιπόν, να θέσει όλα τα ζητήματα επί τάπητος προκειμένου να αποφασίσει στη συνέχεια αν θα προχωρήσει μαζί ή θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της γαλανόλευκης.

Περιμένει να ακούσει την άποψη του Ολλανδού εκλέκτορα, το τι έχει στο μυαλό του για τη συνέχεια της προκριματικής φάσης και στη συνέχεια, αφού σταθμίσει όλα τα δεδομένα, θα χαράξει την επόμενη μέρα. Είναι δεδομένο ότι ο Ζαγοράκης θα εξετάσει και τα δύο πλάνα που ανοίγονται μπροστά του. Το πρώτο αφορά τις προοπτικές σε περίπτωση που δώσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης στον κόουτς της Εθνικής. Το δεύτερο αφορά το τι μπορεί να επιλέξει σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της Ομοσπονδίας. Τα χρήματα που παίρνει ο Φαν Σιπ δεν είναι λίγα, αλλά δεν είναι και πολλά αν ο νέος πρόεδρος εισηγηθεί διάδοχο από πιο ψηλό ράφι.

Την ώρα που ο νέος επικεφαλής της ΕΠΟ δεν δείχνει διάθεση να πάρει βιαστικές αποφάσεις, είναι δεδομένο πως έχει εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Φαν Σιπ. Ξέρει ότι και τα χρονικά περιθώρια μπορεί να βολέψουν, καθώς οι επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας είναι από Σεπτέμβρη, άρα αν υπάρξει αλλαγή, θα υπάρξει και ο απαιτούμενος χρόνος για να δουλέψει και να παρουσιάσει αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή αν ένα ενδεχόμενο συγκεντρώνει έστω μία πιθανότητα παραπάνω, είναι να πάμε σε αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, προκειμένου και η νέα διοίκηση να παρουσιάσει κάτι νέο, φρέσκο, με μεγαλύτερη προοπτική.

Sport24.gr