Βαθμολογία

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής - Αποφασίζει για Γ’ Εθνική

Τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ υπό τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Δουλειά πιάνει τη Δευτέρα (5/4) η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, καθώς θα συνεδριάσει υπό τον νέο πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη. Μάλιστα, ζητήθηκε άδεια η πρώτη αυτή συνεδρίαση να διεξαχθεί με φυσική παρουσία των μελών στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Κι αυτό επειδή προβλέπεται να γίνουν μυστικές ψηφοφορίες για τις θέσεις του αναπληρωτή προέδρου, του α’ αντιπροέδρου και του ταμία, ωστόσο η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική και έτσι η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα απασχολήσει την Εκτελεστική Επιτροπή είναι η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει ανάψει το «πράσινο» φως για την επιστροφή στη δράση του πρωταθλήματος, ωστόσο παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να ρυθμίσει η ΕΠΟ.

Τα δεδομένα για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

Η Εκτελεστική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει το πλάνο επανέναρξης της Γ’ Εθνικής και τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην προκήρυξη. Η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων ήταν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε και να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου γύρου. Οσον αφορά τα μπαράζ ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες, η εισήγηση είναι να χωριστούν οι πρωταθλητές των 10 ομίλων σε δύο γκρουπ και να παίξουν μονά παιχνίδια, προκειμένου να προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα προβιβαστούν.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η Γ’ Εθνική να επιστρέψει στη δράση την Κυριακή 11/4 κανονικά το πρωτάθλημα στους δέκα ομίλους, ενώ τα παιχνίδια εξ αναβολής, δηλαδή όσα είχαν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, να πάνε για την Τετάρτη 14/4.

Παράλληλα, η ΕΠΟ θα πρέπει να αποφασίσει τι θα συμβεί με τα τοπικά πρωταθλήματα που παραμένουν σε αναστολή, με τις πιθανότητες να επαναρχίσουν να είναι ελάχιστες.

onsports.gr