Βαθμολογία

Εθνική Γυναικών πόλο: Στο Super Final του World League

Παραπάνω από καλοδεχούμενη ήταν για την Εθνική Γυναικών πόλο η ήττα της Ολλανδίας από τη Ρωσία στη σαββατιάτικη (27/03) απογευματινή ζώνη της τελευταίας ημέρας των ευρωπαϊκών προκριματικών του World League της Βουδαπέστης.

Συνεπώς, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρεθεί το καλοκαίρι στο Super Final του World League που θα διεξαχθεί στο Κίρισι της Ρωσίας, με τη συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων πόλο από όλον τον κόσμο.

Πριν από τη φάση της της Βουδαπέστης η Εθνική καλούνταν να παίξει τρία παιχνίδια με Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία, όμως οι Ιταλοί και οι Γάλλοι αποφάσισαν να αποσυρθούν.

Κατά συνέπεια, απέμενε μόλις ένας αγώνας ως μεγάλος στόχος για την Ελλάδα, αυτός με την Ολλανδία.

Με μόχθο και ένα buzzer beater της Ειρήνης Νίνου, οι Ελληνίδες διεθνείς επικράτησαν 16-15 των «οράνιε» και περίμεναν ένα στραβοπάτημά τους στις αναμετρήσεις της με Ισπανία και Ρωσία.

Η Ολλανδία, με τον Ευάγγελο Δουδέση στον πάγκο, επικράτησε την Παρασκευή με 12-11 της Ισπανίας, όμως το Σάββατο ηττήθηκαν από τη Ρωσία με 15-10.

Αναμφίβολα, αυτή η πρόκριση για τα κορίτσια του Τεό Λοράντου θα αποτελέσει βάλσαμο, μετά την απώλεια της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ουγγαρία, Ισπανία, Ρωσία (με εγγυημένη θέση ως διοργανώτρια) και φυσικά η Ελλάδα πήραν τα τέσσερα εισιτήρια από την Ευρώπη για το Super Final.