Βαθμολογία

Ξεπέρασε την κατο(Χ)ή του αντιπάλου

Με έναν πολύ σημαντικό βαθμό έφυγε από την Ισπανία και την πόλη της Γρανάδα η Εθνική μας ομάδα και πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον καθώς οι Έλληνες διεθνείς πήραν έναν βαθμό μέσα σε Ισπανικό έδαφος, κάτι που ίσως δεν το καταφέρει καμία άλλη ομάδα του ομίλου απέναντι στους «φούριας ρόχας».

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ παρουσίασε ένα βασικό σχήμα που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, όπως η μη χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη και του πρώτου σκόρερ στην Ολλανδία με 24 τέρματα Γιώργου Γιακουμάκη.

Η Εθνική ξεκίνησε με τον Τάσο Μπακασέτα στην κορυφή ως «9» με δίπλα του τους Λημνιό και Μασούρα και με τριάδα στα χαφ τους Μάνταλο, Μπουχαλάκη και Ζέκα ενώ η τετράδα στην άμυνα είχε γίνει πολύ πιο πριν γνωστή με Μπακάκη, Παπαδόπουλο, Τζαβέλλα και Τσιμίκα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βλαχοδήμος.

Οι Ισπανοί ήταν κυρίαρχοι, είχαν την κατοχή σε όλο το παιχνίδι ωστόσο οι ευκαιρίες ερχόντουσαν με το σταγονόμετρο.

Η αμυντική λειτουργία της εθνικής μας ομάδας ήταν άψογη και η εικόνα της άλλαξε προς το καλύτερο και στο επιθετικό κομμάτι στο δεύτερο μέρος, περνώντας τον νεαρό Τζόλη που διανύει μια τέλεια χρόνια στην θέση του Λημνιού, όπως και τον Σιωπή αντί του Μάνταλου.

Η Εθνική ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα και διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο μέχρι το τέλος αυτό το 1-1 που έδωσε έναν σπουδαίο βαθμό στην «γαλανόλευκη».

Επόμενη αναμέτρηση είναι την Κυριακή (28/03 - 17:00), το φιλικό με την Ονδούρα στο γήπεδο της Τούμπας ενώ την Τετάρτη (31/03 - 21:45) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιλοξενεί στο ίδιο γήπεδο την Γεωργία για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην 2η αγωνιστική η Εθνική μας έχει ρεπό.

Αλέξανδρος Καζάκης