Βαθμολογία

Lockdown: Ελπίδες για διαδημοτικές μετακινήσεις, η ημερομηνία για λιανεμπόριο

Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και του λιανεμπορίου. Μετά τα κρούσματα του Σαββατοκύριακου, φαίνεται λιγάκι δύσκολο να υπάρξει μεγάλη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του lockdown την Δευτέρα και από σήμερα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαμορφωθεί το κλίμα ενόψει Παρασκευής.

Τότε είναι που γίνεται η καθιερωμένη σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση και έχουμε τις ανακοινώσεις, την ίδια μέρα το απόγευμα, από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Το λιανεμπόριο
Από χθες είχε δοθεί το... μήνυμα από κυβερνητικά στελέχη πως ο προγραμματισμός που ήθελε τα καταστήματα να ανοίγουν, είτε με click away, είτε με click in shop, φαντάζει δύσκολο (αν όχι απίθανο) να υλοποιηθεί.

Ωστόσο, το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή και η εισήγηση θα γίνει σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν τότε, χωρίς ωστόσο να διαγράφεται το ενδεχόμενο... ανατροπής. Αν φυσικά το επιτρέψει η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε διαφορετική περίπτωση πάμε για τις 5 Απριλίου, με τα σχολεία να πηγαίνουν στις 12 του μήνα, με το ερώτημα να είναι αν θα ανοίξουν όλα μαζί ή αν θα πάμε πρώτα σε γυμνάσια, λύκεια και μετά στις μικρότερες βαθμίδες.

Μετακινήσεις
Εκτός των παραπάνω, την Παρασκευή θα τεθεί επί τάπητος και ένα άλλο θέμα αυτό των διαδημοτικών μετακινήσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα, η επιτροπή έκανε αρνητική εισήγηση θεωρώντας πως θα δοθεί λάθος μήνυμα στον κόσμο.

Ωστόσο, αν δεν υπάρξει μεγάλη άνοδος δεν αποκλείεται να τις δούμε να απελευθερώνονται ως ένα νέο βήμα μπροστά.

soccerlive.gr