Βαθμολογία

«Μανωλάς και Παπασταθόπουλος δεν νιώθουν ότι θέλουν να επιστρέψουν»

Στο θέμα της επιστροφής Μανωλά και Παπασταθόπουλου στην Εθνική ομάδα στάθηκε ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Τζον Φαν΄τ Σχιπ, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή «Open Sport» στο OPEN.

O Ολλανδός τεχνικός αναφέρθηκε σε όσα έλειψαν στην ομάδα του στα προηγούμενα προκριματικά, ξεκαθάρισε τι σημαίνει επιτυχία για εκείνον στον όμιλο με την Ισπανία και τη Σουηδία και ανέλυσε λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στις συγκεκριμένες επιλογές προσώπων για την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ακόμα ο Φαν’τ Σχιπ αποκάλυψε όσα συζήτησε με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο καθώς και το μέλλον τους στην Εθνική ομάδα και έδωσε ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να τον εμπλέξουν σε παιχνίδια πολιτικής όσον αφορά στις επιλογές του λίγο πριν τις εκλογές στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής ομάδας στην εκπομπή «Open Sport» στο OPEN:

-Τι έλειψε από την ομάδα σας στα προηγούμενα προκριματικά και τι θα πρέπει να έχει για να πετύχει αυτή τη φορά τους στόχους της; 

Μεγαλώσαμε σαν ομάδα. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα ήταν το τελείωμα των φάσεων. 

Δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες και παρότι ήμασταν παραγωγικοί δεν το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο, αν μπορέσουμε να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα, θα είναι ένα καθοριστικό βήμα.  

Θα πρέπει βέβαια να έχουμε υπόψιν μας ότι τα παιχνίδια που θα παίξουμε τώρα είναι υψηλότερου επιπέδου, συγκριτικά με τις αναμετρήσεις στο Nations League.  

 -Τι θα είναι επιτυχία για την Εθνική Ελλάδας σε αυτά τα προκριματικά; 

Επιτυχία, φυσικά για εμάς, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο και με αυτό τον τρόπο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο να παίρνουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα.   

Έτσι ώστε στο τέλος των προκριματικών να μπορούμε να πούμε ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά και προκριθήκαμε ή μπορούμε να παίξουμε στα πλέι οφ, αυτός είναι ο στόχος μας.  

 -Μετά τον αποκλεισμό από τα τελικά του Euro πως διαχειρίζεστε την πίεση να βρεθεί οπωσδήποτε η ομάδα σας σε μία τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης; 

Η πίεση θα υπάρχει πάντα και νομίζω ότι είναι κάτι που χρειαζόμαστε για να αποδώσουμε.  

Δε διαμαρτύρομαι αν υπάρχει πίεση γιατί νομίζω ότι όταν υπάρχει πολλή πίεση σημαίνει ότι εργάζεσαι σε υψηλό επίπεδο.  

 -Είναι εφικτό να κυνηγάμε την 1η θέση σε όμιλο με την Ισπανία και τη Σουηδία; Τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε; 

Εμείς πρέπει να κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα. Είναι πρόκληση να πλησιάσουμε στις ομάδες αυτού του επιπέδου, όπως η Σουηδία και η Ισπανία και ίσως μπορούμε να προσπεράσουμε μία ομάδα όπως η Σουηδία.   

Ποιος ξέρει μπορεί να είμαστε μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση της 1ης θέσης.   

-Θέλετε να μας εξηγήσετε τις επιλογές σε αυτές τις πρώτες κλήσεις παικτών της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ; 

Ο Μαυροπάνος έχει βελτιωθεί σημαντικά, τον παρακολουθούμε εδώ και καιρό αλλά είχε πολλούς τραυματισμούς, οπότε αξίζει να βρίσκεται στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας γιατί έχει αποδείξει ότι διανύει μία πολύ καλή αγωνιστικά περίοδο.  

Το ίδιο ισχύει και για τον Παπαδόπουλο, παρόλο που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται σε μία ομάδα που δεν τα πηγαίνει τόσο καλά, αλλά οι ατομικές του εμφανίσεις είναι καλές, παίζει 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι και έχει και ένα παρελθόν στο οποίο έχει δείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.  

Ο Παπαδόπουλος και ο Μαυροπάνος μπορούν να βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα, για αυτό άλλωστε τους έχουμε επιλέξει.   

Ελέγχουμε πάντα τους παίκτες και στις προπονήσεις, οπότε έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα και όταν βλέπουμε την προπόνηση κάποιες φορές παίρνεις μία διαφορετική αίσθηση ή κάποια πράγματα αλλάζουν.