Βαθμολογία

Μαυρονάσιος: «Ξεκινά κανονικά η Football League»

Ο Σωτήρης Μαυρονάσιος εξέφρασε τη σιγουριά του για την έναρξη της Football League στις 28/3. Οι εκκρεμότητες της Football League ενόψει της προγραμματισμένης σέντρας στις 28 Μαρτίου ρυθμίζονται, προκειμένου να μην υπάρξει άλλη αναβολή. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και εκπρόσωπος της FL στο ΔΣ της διοργανώτριας Σωτήρης Μαυρονάσιος μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κατηγορία.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως η ΕΕΑ θα συνεδριάσει στις 23/3 για να εξετάσει τους φακέλους των ΠΑΕ της Football League, καθώς αρχικά μόνο έξι ομάδες είχαν πάρει άδεια συμμετοχές, αλλά πλέον όλες οι ομάδες έχουν καταθέσει φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παράλληλα, ο Μαυρονάσιος αναφέρθηκε στη συμφωνία με την ΕΡΤ, αλλά και στο τι μέλλει γενέσθαι με την επικείμενη αναδιάρθρωση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαυρονάσιου:

Για το αν θα ξεκινήσει κανονικά η Football League στις 28/3: «Η εκτίμησή μου είναι ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά. Από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται, δεν έχει προκύψει κανένα κρούσμα. Μάλιστα η Λίγκα έχει κάνει σχετικό αίτημα στη ΓΓΑ για την έναρξη του πρωταθλήματος. Παρότι η επιδημιολογία είναι σε υψηλό βαθμό στη χώρα, πιστεύω ότι θα ανάψει το πράσινο φως για τη σέντρα».

Για τις άδειες συμμετοχής της ΕΕΑ στις ομάδες: «Στις 23/3 θα γίνει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να περάσουν από έλεγχο οι υπόλοιπες ομάδες. Αρχικά είχε δοθεί άδεια σε έξι ομάδες. Όλες οι ομάδες έχουν καταθέσει φάκελο και θα εξεταστούν από την ΕΕΑ. Τα δικαιολογητικά είναι εύκολο να συγκεντρωθούν και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα».

Για τη συμφωνία με την ΕΡΤ και τις μέρες των αγώνων: «Βρισκόμαστε στην αναμονή για τις υπογραφές. Θα δει η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ πότε θα γίνονται οι αγώνες που θα προβάλλονται. Θα δούμε αν θα είναι Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα».

Για το αν θα ισχύσει η προκήρυξη, εν αναμονή της αναδιάρθρωσης: «Ισχύει κανονικά ότι ανεβαίνουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο και υποβιβάζονται δύο. Δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ. Περιμένουμε να δούμε τι θα ισχύσει με την αναδιάρθρωση. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, υπάρχει προβληματισμός, αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό που ισχύει είναι οι προκηρύξεις. Περιμένουμε να δούμε τι θα περιλαμβάνει η συγχώνευση, όπως τη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Εμείς ξεκινάμε κανονικά. Δεν νοείται να γίνει αναδιάρθρωση αν δεν παίξουμε. Ξεκινάμε με όσα προβλέπει προκήρυξη και βλέπουμε. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα δούμε αν θα ισχύσει η προκήρυξη ή η αναδιάρθρωση».

Για τα έσοδα από το στοίχημα κι αν θα δοθούν μόνο στη Super League: «Αυτά είναι σενάρια. Εμείς ξέρουμε ότι αρχικά θα πάρουν λεφτά οι ομάδες της Super League, που τελειώνει σε λίγο πρωτάθλημα, και μετά οι ομάδες της Super League 2 και Football League, μιας κι ακόμα το τελευταίο δεν έχει ξεκινήσει».

Για το αν υπάρχουν φαβορί στον βόρειο όμιλο της Football League: «Όλες οι ομάδες έχουν φιλοδοξίες και δεν γίνεται να υποτιμήσουμε καμία. Βλέπετε πόσο συναρπαστικό πρωτάθλημα γίνεται στη Super League 2, με ανατροπές μετά από κάθε αγωνιστική».