Την συνέχιση των εμβολιασμών με το AstraZeneca προτείνει ο ΠΟΥ, μετά τις εξελίξεις και την αναστολή της χρήσης του εμβολίου σε πολλές χώρες της ΕΕ.

«Προς το παρόν, η ΠΟΥ θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό και συνιστά να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο ΠΟΥ ενημερώνει ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου. Η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή του ΠΟΥ για την Ασφάλεια των Εμβολίων αξιολογεί προσεκτικά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας για το εμβόλιο AstraZeneca. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο έλεγχος, ο ΠΟΥ θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα στο κοινό.

Μεταξύ άλλων ο ΠΟΥ σημειώνει ότι «ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 δεν θα μειώσει τις ασθένειες ή τους θανάτους από άλλες αιτίες. Τα θρομβοεμβολικά συμβάντα είναι γνωστό ότι συμβαίνουν συχνά. Ο φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη πιο κοινή καρδιαγγειακή νόσος παγκοσμίως».

iefimerida.gr