Βαθμολογία

Χουλιάρας: Τι απαντά στα ερωτήματα των ανήσυχων Λαρισαίων

Ο μετασεισμός που “κούνησε” αρκετά την Λάρισα τα ξημερώματα της Τέταρτης στις 05.51 π.μ. και ο οποίος είχε ένταση 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ, ανησύχησε αρκετά τους Λαρισαίους καθώς η πλειοψηφία  αισθάνθηκε την σεισμική δόνηση.

Ωστόσο, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, και γι’ αυτον τονσυγκεκριμένο μετασεισμό απαντώντας σε Λαρισαίους στα μέσα μαζικής δικτύωσης.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων τονίζει: “Μειώνονται σταδιακά κάθε μέρα οι μετασεισμοί όπως βλέπετε και εσείς και εμείς στις καταγραφές των επιστημονικών οργάνων”.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα επισημαίνει: “Υπάρχει ύφεση και όπως έχω γράψει τις προηγούμενες ημέρες πηγαίνει ομαλά και φυσιολογικά η ακολουθία”.

Σε ανάρτηση του ο ίδιος ο κ. Χουλιάρας επιπρόσθετα επισημαίνει πως: “10 επιπλέον σεισμολογικοί σταθμοί των σεισμολογικών εργαστηρίων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πατρών ενισχύουν τώρα την παρακολούθηση της μετασεισμικής δραστηριότητας στην Θεσσαλία και μεταδίδουν τις καταγραφές και δεδομένα τους σε όλη την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία”.

onlarissa.gr