Βαθμολογία

Πιο σκληρά μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί – Τι θα γίνει με τη μετακίνηση 6

Στο τραπέζι των ειδικών έχουν πέσει μία σειρά από προτάσεις με σκοπό την αυστηρή τήρηση του lockdown για ακόμη μία εβδομάδα, ώστε να πέσουν οι κρίσιμοι δείκτες και να γίνει άρση των μέτρων μετά τις 15 Μαρτίου.

Δυναμώνουν οι φωνές των ειδικών για πιο σκληρά μέτρα στην Αττική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οδηγούμαστε και σε lockdown όπως το περσινό όπου είχαν απαγορευτεί τα πάντα.

Την ώρα δηλαδή που τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε οριακό σημείο, ενώ τα κρούσματα την Κυριακή ξεπέρασαν τα 1.000 και σήμερα αναμένεται να είναι πάνω από 2.000, οι ειδικοί θεωρούν πως πρέπει να υπάρξει μία αυστηροποίηση του υπάρχοντος συστήματος, ώστε να μην βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Στο τραπέζι των ειδικών έχουν πέσει μία σειρά από προτάσεις με σκοπό την αυστηρή τήρηση του lockdown για ακόμη μία εβδομάδα, ώστε να πέσουν οι κρίσιμοι δείκτες και να γίνει άρση των μέτρων μετά τις 15 Μαρτίου.

Μία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να μην γίνεται χρήση πια του αριθμού 6 για βόλτες στην παραλία και εξερεύνηση στο βουνό.

Έτσι δεν αποκλείεται οι ειδικοί να εισηγηθούν η χρήση του αριθμού 6 να γίνεται αυστηρώς για σωματική άσκηση και όχι για βόλτες σε άλλους δήμους και γενικότερα μακριά από το σπίτι του πολίτη.

Επομένως στο μικροσκόπιο των ειδικών είναι η χρήση του αριθμού 6 στο 13033 να έχει την έννοια που είχε στο πρώτο lockdown, τον Μάρτιο, όπου εκεί ο καθένας έβγαινε έξω μόνο για να ασκηθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο του.

Σε κάθε περίπτωση λόγω της κακής επιδημιολογικής κατάστασης ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, οι ειδικοί αναμένεται να ζητήσουν επίσης την σκληρότερη επιτήρηση των αρμόδιων οργάνων και την αύξηση των ελέγχων των πολιτών.

Σκέψεις για απαγόρευση από τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα (και όχι από τις 6)

Ακόμη ένα θέμα που αναμένεται να εξεταστεί είναι η διατήρηση ή μη του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, θα αξιολογήσει το συγκεκριμένο μέτρο και δεν αποκλείεται να εισηγηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας να πάει στις 9 το βράδυ και να πάψει η ισχύς του μέτρου από τις 6.

Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου πάντως είναι πρωτίστως η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο που παρατηρείται συνωστισμός σε παραλίες και πάρκα.

Έτσι αφού είναι αδύνατος ο έλεγχος των μαζώξεων σε σπίτια, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι και η βασική αιτία αύξησης των κρουσμάτων, οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν μερικές λύσεις προκειμένου οι πολίτες να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στη μάχη που δίνει αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ και συγκεκριμένα οι γιατροί στις ΜΕΘ.

in.gr