Βαθμολογία

Κέρδισε και έμεινε ζωντανή η ΑΕΛ, η μάχη της παραμονής!

Δύο «τελικούς» άφησε πίσω της η ΑΕΛ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, αυτόν της Τετάρτης με αντίπαλο την Λαμία και αυτόν την Κυριακής κόντρα στον Παναιτωλικό και όσο η ήττα το απόγευμα της Τετάρτης ήταν οδυνηρή άλλο τόσο η ΑΕΛ έπρεπε να κερδίσει στην δεύτερη κατά σειρά «μάχη» της Κυριακής.

Η ομάδα της ΑΕΛ δυστυχώς δεν έκανε το 2/2, πλήρωσε την πολύ κακή της αγωνιστική παρουσία στο ματς με την Λαμία και έπαιξε τα ρέστα της σε αυτό με τον Παναιτωλικό με αποτέλεσμα να κρατηθεί ζωντανή στην μάχη, σε διαφορετικό αποτέλεσμα εχθές όλα θα είχαν σχεδόν τελειώσει.

Ανταγωνιστές της ΑΕΛ στην μάχη του υποβιβασμού, ο Παναιτωλικός, η Λαμία και ο ΟΦΗ που φαίνεται να καταρρέει τις τελευταίες αγωνιστικές καθώς μετρά 9 συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη.

Η ομάδα της Κρήτης είναι η επόμενη αντίπαλος της ΑΕΛ το Σάββατο (06/03) στο Γεντί Κουλέ ενώ ορίστηκε και το παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» Λαμία - ΑΕΛ στις 10/03. Περιθώρια για χαλάρωση γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν υπάρχουν, ο Φέστα δοκίμασε ποδοσφαιριστές, δοκίμασε σχήματα και πρέπει να καταλήξει στην «βασική ομάδα» που θα δώσει όλους τους εναπομείναντες τελικούς.

ΟΦΗ και Παναιτωλικός έχουν δώσει όλα τους τα παιχνίδια και απομένουν ακόμα δύο μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ενώ ΑΕΛ και Λαμία έχουν αλλά τρία (δύο σύν το μεταξύ τους).

Πάμε ωστόσο να ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών για τις ομάδες που δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

11. ΟΦΗ (19 β.) ΑΕΛ | Άρης*

12. Λαμία (19 β.) Ολυμπιακός* | ΑΕΛ** | Ατρόμητος

13. Παναιτωλικός (17 β.) Βόλος ΝΠΣ | Απόλλων Σμύρνης*

14. ΑΕΛ (13 β.) ΟΦΗ* | Λαμία*** | Ολυμπιακός

* Εκτός έδρας

** Εξ αναβολής

*** Εκτός έδρας και εξ αναβολής

Η ΑΕΛ εννοείται πως βρίσκεται στην χειρότερη θέση, βάσει της βαθμολογικής διαφοράς απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες (κόστισε ακριβά η ήττα από την Λαμία) αλλά σε δυσμενέστερη αγωνιστική κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται ο ΟΦΗ που βρέθηκε μπλεγμένος και αυτός σε περιπέτειες.

Λαμία και ΑΕΛ που έχουν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό έχουν ίσως το πιο δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε ενώ ο Παναιτωλικός με Βόλο και Απόλλων Σμύρνης φαίνεται πως έχει πέσει στα «μαλακά» διότι συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες έχει το πιο βατό προγράμματα. Βέβαια, όλα θα κριθούν στα play out και στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η μάχη για την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία της χώρας συνεχίζεται και η ΑΕΛ οφείλει να παλέψει μέχρι το τέλος για να διεκδικήσει μια θέση στην Super League 1 και την επόμενη σεζόν.

Τα παιχνίδια με ΟΦΗ και Λαμία είναι δύο ακόμα τελικοί μέσα σε όλους που έχουν να δώσουν οι «βυσσινί» στο μίνι πρωτάθλημα των play out.

Αλέξανδρος Καζάκης