Βαθμολογία

Αντριάν Κολομπίνο: Η «σημαία» της Μοντεβιδέο Γουόντερερς

Στα νέα πρόσωπα του εγχώριου football λογίζεται ο Αντριάν Κολομπίνο, καθώς ο Ουρουγουανός έγινε τον Γενάρη παίκτης της ΑΕΛ και κάτοικος Λάρισας και αμέσως πήρε φανέλα βασικού. Ο 27χρονος κεντρικός χαφ πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για χάρη των «βυσσινί», με την παρουσία του ξεχωρίζει και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει 10 πράγματα για εκείνον. Ας τον γνωρίσουμε.

1)Ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία Arapey Mendoza de la Unión, που βρίσκεται υπό τη σκέπη της Ντανούμπιο. Ομως δεν έπαιξε ποτέ σε εκείνη, καθώς η Μοντεβιδέο Γουόντερερς τον ξεχώρισε στα πρωταθλήματα της ηλικίας του και σε ηλικία 12 ετών πήγε στην Eduardo Millan, που ουσιαστικά είναι η ομάδα των «μικρών» της. Πρόκειται για την «ιεραρχικά» 8η κατά σειρά ομάδα της Γουόντερερς.

2) Σε επίπεδο ανδρών ντεμπουτάρισε τον Σεπτέμβριο του 2011και σε ηλικία 17 ετών σε ένα ματς κόντρα στη Λίβερπουλ, όταν και πέρασε στο γήπεδο σαν αλλαγή. 

3) Στη Μοντεβιδέο Γουόντερερς ήταν από 12 ετών μέχρι και τον Γενάρη 2021 που ήρθε στην ΑΕΛ, δηλαδή για 15 σερί χρόνια, με μόνη εξαίρεση μερικούς μήνες που το 2019 είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Αρχεντίνο Τζούνιορς της Αργεντινής.

4)Η τελευταία διατηρούσε οψιόν αγοράς, όμως λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του Ουρουγουανού χαφ προχώρησε σε αλλαγή προπονητή και νέος κόουτς τον έθεσε εκτός πλάνων. Για αυτό και δεν «στέριωσε» στο Μπουένος Αϊρες.

5)Με τη φανέλα της Γουόντερερς έχει αγωνιστεί σε 211 επίσημα παιχνίδια, εκ των οποίων 8 είναι στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

6)Μεταξύ άλλων στο παλμαρέ του έχει και ένα πρωτάθλημα Clausura.

7)Ο Κολομπίνο έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της Μοντεβιδέο Γουόντερερς και μάλιστα ήταν και αρχηγός της. Η διοίκηση δεν ήθελε να τον αφήσει ελεύθερο ώστε να συνεχίσει στην ΑΕΛ καθώς θεωρούνταν κομβικός της παίκτης και η «σημαία» της και αξίωνε ένα ποσό περίπου 150.000 ευρώ, χρήματα πάρα πολλά για τα εκεί δεδομένα. Ομως ο 27χρονος επέμεινε να περάσει τον Ατλαντικό και θα σας πούμε τις λεπτομέρειες του deal. Από το Εστάντιο Αλφρέδο Βίκτορ Βιέρα έδωσαν το «ok» να έρθει στην Ελλάδα μόλις διασφάλισαν εγγράφως πως ο Κολομπίνο θα επιστρέψει στην Ουρουγουάη μόνο για λογαριασμό τους. Δηλαδή ο παίκτης δεν μπορεί μέχρι το τέλος της καριέρας του να υπογράψει σε άλλη ομάδα της χώρας του, εκτός και αν η Γουόντερερς το επιτρέψει.   

8)Ο Κολομπίνο ήταν ο πρώτος Ουρουγουανός που ήρθε στην Ελλάδα και λίγο αργότερα τον ακολούθησε ο Ματίας Ακούνια, συμπατριώτης του και συμπαίκτης του στη Μοντεβιδέο Γουόντερερς. Ηταν εκείνος που είπε τα καλύτερα για τον 28χρονο επιθετικό και σύντομα έγινε και εκείνος κάτοικος Λάρισας. Αλλωστε οι δυο τους, όπως και ο  Αντριάν Χουσίνο, εκπροσωπούνται από τον ίδιο μάνατζερ (τον Ισπανό Μιγκέλ Ριέρα).

9) Οι Τσάβι και Ινιέστα είναι για εκείνον οι κορυφαίοι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον άξονα, όπως εκείνος.

10) Εχει 2 κόρες τις οποίες και υπεραγαπά. Στο σώμα του έχει κάνει  πολλά τατουάζ και τα περισσότερα αφορούν εκείνες (προσωπογραφίες τους, τα αρχικά τους κτλ).  Είναι χωρισμένος και στη Λάρισα μένει μαζί με τη δεύτερη γυναίκα του.