Βαθμολογία

Διπλασιάστηκαν μέσα σε μία ημέρα τα κρούσματα στην Μαλεσίνας

Διπλασιάστηκαν μέσα σε μια ημέρα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κοινότητα Μαλεσίνας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι η διασπορά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ευτυχώς ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λοκρών και του ΕΟΔΥ και στη δειγματοληψία που έγινε το Σάββατο (27/2) μέχρι το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), αποκαλύφθηκαν άλλα 40 κρούσματα σε σύνολο 386 δειγμάτων (ποσοστό θετικότητας 10,4%)!

«Επειγόντως πρόσθετα μέτρα…»

Το συγκεκριμένο νούμερο έρχεται να προστεθεί στα 82 που ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς, και ενώ υπάρχει και διψήφιο νούμερο ενεργών κρουσμάτων στο υπόλοιπο του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές σημειώνει ότι είναι «ώρα ευθύνης» και κάνει έκκληση εφαρμογής όλων των μέτρων από τους κατοίκους, τονίζοντας όμως ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το Δήμο δεν είναι αρκετά όσον αφορά την Κοινότητα Μαλεσίνας ζητώντας πρόσθετα. Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Ζεκεντές που ενημέρωσε και για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και του Γυμνασίου Μαλεσίνας λόγω κρουσμάτων:

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών και ειδικά της Μαλεσίνας. Το σημερινό αποτέλεσμα των rapid τεστ στη Μαλεσίνα είναι τέτοιο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ή ελπίδας για το άμεσο μέλλον. Πλέον όλος ο πληθυσμός της Μαλεσίνας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός δεδομένου πως η διασπορά είναι τέτοια που οποιαδήποτε μη εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης είναι επικίνδυνη.

Σε συνέχεια των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων στο 1ο και 2ο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Μαλεσίνας με εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εκδοθούν αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των εν λόγω σχολικών μονάδων για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από σήμερα. Σε επικοινωνία μου με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας και την Πολιτική Προστασία εξέφρασα την άποψη μου πως τα μέτρα επιπέδου αυξημένου κινδύνου που ισχύουν για το Δήμο Λοκρών από σήμερα έως το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου, δεν είναι επαρκή για την Κοινότητα Μαλεσίνας, για την οποία ζητώ πρόσθετα

Νέα τεστ σε Λάρυμνα και Αταλάντη

Θυμίζουμε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρες 10:00’ με 14:00’ σε συνεργασία με την κινητή ομάδα διαχείρισης Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα γίνουν γρήγορα τεστ μέσα από το αυτοκίνητο στην αρχή του παραλιακού δρόμου της Λάρυμνας (περιοχή Κάστρου), υπό την επίβλεψη του επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης Covid 19, γιατρού δημόσιας υγείας Α. Φωτόπουλου.

Επίσης τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρες 9:30’ έως 13:30’ γρήγορα τεστ (rapid test) θα γίνουν στον Περιφερειακό δρόμο Αταλάντης από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ για τη διενέργεια του τεστ θα πρέπει να επιδείξουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα λάβουν τα αποτελέσματα του rapid test.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη. Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.