Βαθμολογία

Έντονη κινητικότητα στην αγορά της Λάρισας

Παρά τον κορωνοϊό που αποθαρρύνει παρά ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες, η αγορά της Λάρισας παρουσιάζει ενδιαφέρουσα κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες, καθώς επιχειρηματικά σχέδια υλοποιούνται και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Οι πληγές που προκάλεσε το παρατεταμένο lock down στην εστίαση, τείνουν μάλιστα, να αλλάξουν τον χαρακτήρα των δρόμων που αναφέρονταν αποκλειστικά σ’ αυτή και να τους προσδώσουν εμπορικό ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο οδός Πρωτοπαπαδάκη στην Πλατεία Ταχυδρομείου, η οποία ενώ μέχρι πρότινος φιλοξενούσε σχεδόν αποκλειστικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά το κλείσιμο του Just Wine Bar αρχίζει να αποκτά όψη εμπορικού δρόμου…Κι αυτό γιατί έκλεισε και το καφέ White στη γωνία των οδών Πρωτοπαπαδάκη και Ασκληπιού και μετατρέπεται σε official κατάστημα ανδρικής ένδυσης «Jack and Jones» που αποτελεί μια δανέζικη σειρά casual ρούχων και απευθύνεται σε ηλικίες από 15 έως 75 ετών. Η επιχειρηματική κίνηση ανήκει στον Βασίλη Κόκκοβα και τον Γιώργο Κολτσίδα, ιδιοκτήτη του καφέ White και θα είναι έτοιμο παραμονές της 25ης Μαρτίου. Στον ίδιο δρόμο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εργασίες ανακαίνισης του πρώην ξενοδοχείου «Αστόρια» που πιθανολογείται ότι θα φιλοξενήσουν ιατρικές υπηρεσίες.

Στις κινήσεις των τελευταίων ημερών συμπεριλαμβάνεται επίσης, η δημιουργία ενός νέου καταστήματος franchise των ΑΒ Βασιλόπουλος, στο κέντρο της πόλης και επί της οδού Μανδηλαρά – απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς – το οποίο θα λειτουργήσει ως shop and goκατάστημα και αναμένεται να ανοίξει για το κοινό στα τέλη Μαρτίου. Τα AB SHOP & GO αποτελούν μία πρόταση καταστήματος ευκολίας για την πόλη και αποτελούνται από μικρά καταστήματα που έχουν ως στόχο να καλύψουν ανάγκες της καθημερινότητας όσο και έκτακτες αγορές σε ώρες εκτός του καθιερωμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Το νέο κατάστημα θα διαθέτει μια πλήρη γκάμα σε τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ροφήματα και σνακς, καλλυντικά και είδη νοικοκυριού.

 

Επί της Παναγούλη, το κατάστημα όπου λειτουργούσε παλιότερα το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς και στη συνέχεια το κατάστημα «Λητώ» (Παναγούλη 11-13) ετοιμάζεται πυρετωδώς για να στεγάσει το μεγαλύτερο παιδικό κατάστημα παιγνιδιών στη Θεσσαλία. Πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα EPILOGES FOR KIDS (το πρώτο λειτουργεί στη γωνία των οδών Ασκληπιού και Πατρόκλου). Χώρος 300 τ.μ. σε δύο ορόφους, με εσωτερικό ασανσέρ, φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο πλέον ενημερωμένο κατάστημα παιδικών παιγνιδιών της Λάρισας.

Η εταιρία STAFF εξάλλου ετοιμάζει με τη φροντίδα του διακοσμητή Κώστα Γκάγκου ένα νέο κατάστημα στο πλέον επίκαιρο σημείο του εμπορικού κέντρου, στη γωνία Κούμα και Ασκληπιού, στον χώρο όπου επί χρόνια λειτουργούσε το κατάστημα υποδημάτων DEXIM.

Τέλος, καταγράφεται μια νέα επιχειρηματική πρόταση του Ομίλου Mikel ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιοποιεί ένα τετραώροφο κτίριο στον κόμβο της Αεροδρομίου με την ΠΕ Λάρισας – Θεσσαλονίκης, ως εκπαιδευτικό residence του Ομίλου. Το κτίριο κατά το ένα μέρος του πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος εκπαίδευσης και φιλοξενίας των υπαλλήλων των Mikel από όλη την Ελλάδα, κατά το λοιπό δε τμήμα του, ως χώρος κεντρικής παραγωγής των προϊόντων της Mikel Food Company. Η εταιρία πάντως βρίσκεται σε πορεία ιλιγγιώδους ανάπτυξης καθώς, το εξαγωγικό της ενδιαφέρον στοχεύει πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο…

Πηγή: onlarissa.gr