Βαθμολογία

Ξάνθη: Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Τόνι Πόποβιτς;

Ο Τόνι Πόποβιτς αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης και ήδη μια από τις συζητήσεις, πέρα φυσικά από το ποιος θα κληθεί να τον αντικαταστήσει, έχει να κάνει με το ποιοι από τους συνεργάτες που έφερε στην Ξάνθη θα ακολουθήσουν τον δρόμο του.

Η εντύπωση που δόθηκε σε όλους με την ευγενική ανακοίνωση του Μπιλ Πάπας είναι ότι θα συνεχίσει να πληρώνει το διετές συμβόλαιο του Πόποβιτς ή έστω μέρος αυτού, αφού το διαζύγιο δεν δείχνει να είναι συναινετικό και δεν υπάρχει παραίτηση. Όμως τι μέλει γενέσθαι με το υπόλοιπο σταφ;

Ενας από τους πιο στενούς του συνεργάτες, ο Ζέλικο Κάλατς έχει φύγει κοινή συναινέσει από την Ξάνθη πριν τρεις μήνες. Ήταν ο άνθρωπος που τον είχε ακολουθήσει προ τριετίας στην Τουρκία για την περιπέτεια με την Καραμπουκσπορ που κράτησε 9 αγωνιστικές. Αλλά και ο πιο βαθύς γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας από τους συνεργάτες του, δεδομένης της παρουσίας του ως τερματοφύλακας στην Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη πάνω από μια 10ετία πριν.

Από εκεί και πέρα υπ’ ατμόν για να αποχωρήσει είναι ο γυμναστής Σκοτ Σμιθ. Είχε και αυτός ισχυρό συμβόλαιο όπως ο Πόποβιτς αλλά λογικά θα λυθεί, καθώς υπάρχουν παράπονα και για τους συνεχόμενους τραυματισμούς παικτών. Πάντως, το όνομά του αναγράφεται ακόμα στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ στο τεχνικό τιμ, σε αντίθεση με αυτό του Πόποβιτς που ήδη αφαιρέθηκε.

Αβέβαιο είναι το μέλλον και του «γκουρού» Αρθουρ Ντίλες. Οι πρώτες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχει πρόθεση να παραμείνει, ωστόσο το θέμα είναι ποια θα είναι και η δική του πρόθεση μετά την απόλυση του Πόπα. Ζήτημα σε πρώτη φάση δεν δείχνει να υπάρχει για τον Γιώργο Μαραντά, τον οποίο άλλωστε δεν ήξερε ο Πόποβιτς και του είχε προστεθεί ως γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και δη της συγκεκριμένης κατηγορίας από τη διοίκηση.

Υπάρχει ωστόσο προφανώς ζήτημα με τουλάχιστον έναν παίκτη. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κριστιάν Ποποβιτς, τον μεγαλύτερο γιο του απολυθέντος κόουτς. Φαντάζει δύσκολο να έφυγε ο μπαμπάς και να μείνει ο γιος. Στον ΑΟΞ έχει το δελτίο του και ο μικρότερος αδελφός, ο Γκάμπριελ Πόποβιτς, αλλά αυτός δεν είχε υπογράψει επαγγελματικό δελτίο. Ολη η οικογένεια πάντως δείχνει να αποτελεί παρελθόν και ας μην έχει αφαιρεθεί ακόμα ο Κριστιαν Πόποβιτς από το ρόστερ.

Το μεγάλο ερωτηματικό από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπολοιπους παίκτες από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία που ήρθαν στην Ξάνθη ΚΑΙ λόγω του Πόποβιτς. Αλλά και γενικότερα με όλο το σταφ, καθώς ο όποιος αντικαταστάτης του Αυστραλοκροάτη κοουτς ενδέχεται να θέλει να φέρει και μερικά δικά του άτομα, στενούς συνεργάτες. Το θέμα είναι πως θα γίνει αυτή η μετάβαση γιατί δεν είναι καιροί για πολλούς πειραματισμούς – και αυτό το κατανοούν και οι ερχόμενοι και οι απερχόμενοι.

Πηγή: Thrakisports