Βαθμολογία

Αντωνίου: «Οι προτάσεις για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής»

Ο Στέργιος Αντωνίου ανέλυσε τα σενάρια που εξετάζει η ΕΠΟ για τη συνέχιση της Γ’ Εθνικής. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής επέστρεψαν στις προπονήσεις, ωστόσο δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου μίλησε στον Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε στα κριτήρια που έχουν τεθεί θα μπορέσει να ξανά αρχίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αναλυτικά δήλωσε:

«Έγινε μία μεγάλη προεργασία για να ξεκινήσουν όλα τα Πρωταθλήματα. Αύριο πρέπει να ανοίξουν και τα παιδικά Πρωταθλήματα γιατί είναι άδικο να βλέπουμε 30 παιδιά κλεισμένα σε μια αίθουσα σχολείου και να μην μπορούν να παίζουν σε ανοιχτά γήπεδα. Είμαστε σε συζητήσεις με τις Περιφέρειες και τους Δήμους ώστε να καλύψουν το κόστος από τα έξοδα των rapid tests ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Όσες ομάδες δεν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία, απλώς θα υποβιβάζονται, ούτε πρόστιμο θα τους επιβάλλεται, ούτε αφαίρεση βαθμών. Αν κατέβουν όλες οι ομάδες, να γίνει ο πρώτος γύρος γιατί έτσι θα διευκολύνουμε τις ομάδες και θα μπορεί η διαιτησία να είναι από έναν Νομό κι έτσι θα πετύχουμε να μειώσουμε το κόστος της διαιτησίας.

Η άλλη εκδοχή είναι να συνεχιστεί όπως είναι άλλα είναι απίθανο για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Για μένα πρέπει να γίνουν καινούργιοι όμιλοι γιατί είναι το πιο δίκαιο για όλους. Είναι κάποιες σκέψεις που μένει να δούμε ποια θα υλοποιήσουμε για το συμφέρον όλων. Εμένα η πρότασή μου είναι να στείλουμε μια επιστολή σε όλες τις ομάδες για τη σκέψη μας να γίνουν οκτώ όμιλοι και αν επικρατήσει αυτή η άποψη, τη Δευτέρα να κάνουμε τους ομίλους για να προχωρήσουμε. Απ’ ότι φαίνεται η Γ’ Εθνική θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου και ο στόχος είναι να τελειώσει μέχρι τέλος Ιουνίου. Θα περιορίσουμε και τα μπαράζ γιατί του χρόνου θα έχουμε δυο επαγγελματικές κατηγορίες.

Αν ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα δεν μπορείς να κάνεις μετά την τροποποίηση. Σε δυο προσκλήσεις δεν ήρθε ο υφυπουργός για να συζητήσουμε το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ, αλλά και το θέμα με το μητρώο των ομάδων. Η Λίγκα δεν έχει κανέναν λόγο να παρέμβει αυτό. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσουν τα παιδικά που δεν χρειάζονται και rapid tests. Μόλις βγάλουμε άκρη με τη Γ’ Εθνική, θα ασχοληθούμε και με τα τοπικά Πρωταθλήματα».