Βαθμολογία

«Παίζει» την κατηγορία η ΑΕΛ, με δύο ματς «φωτιά»!

Σε μια πολύ κρίσιμη – δύσκολη εβδομάδα μπαίνει η ΑΕΛ που δίνει δύο παιχνίδι «φωτιά» για την παραμονή της στην κατηγορία με Λαμία και Παναιτωλικό, και τα δύο στο Στάδιο Αλκαζάρ.

Η ΑΕΛ μετά από 21 παιχνίδια που έχει δώσει βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας με 10 βαθμούς και έχοντας την μικρότερη συγκομιδή βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα έχει καταγράψει ένα αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της όσον αφορά τις μέρες που έχουν περάσει από την στιγμή που η ομάδα κέρδισε για τελευταία φορά (αυτό έγινε στις 4 Νοεμβρίου 2020, νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 στους Ζωσιμάδες).

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι η ομάδα δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο (υπάρχει βελτίωση με τις μεταγραφές) έχουν φέρει τους «βυσσινί» στην πολύ δύσκολη θέση να δίνουν αγώνες για την σωτηρία τους κα μάλιστα πολύ κρίσιμους διότι αντίπαλοι τους είναι η Λαμία και ο Παναιτωλικός, δηλαδή οι δύο επόμενες ομάδες που έρχονται μέσα στην εβδομάδα στη Λάρισα.

Η Λαμία με τον Μιχάλη Γρηγορίου έχει ανέβει και αγωνιστικά και βαθμολογικά, ωστόσο όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι η ομάδα της Φθιώτιδας έρχεται από την εκτός έδρας συντριβή από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 4-0.

Από την άλλη ο Κυριακάτικος (28/02) αντίπαλος, ο Παναιτωλικός αγωνίζεται την Δευτέρα στην έδρα του και φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΛ θα επιδιώξει τουλάχιστον τώρα, στα πιο κρίσιμα παιχνίδια να εκμεταλλευτεί την έδρα της, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό στην εποχή του Κορονοϊού και να «πιάσει» στην βαθμολογία τους δύο αυτούς αντιπάλους ούτως ώστε να μην πάει ως τελευταία στην διαδικασία των play out.

Αν δεν γίνει ούτε τώρα αυτό, τότε μόνο σε θαύμα θα μπορεί να ελπίζει η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα όσον αφορά την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Τα δύο κρίσιμα παιχνίδια:

ΑΕΛ – Λαμία Τετάρτη (24/02 – 17:15)

ΑΕΛ – Παναιτωλικός Κυριακή (28/02 – 17:15)

Αλέξανδρος Καζάκης