Βαθμολογία

Στο κόκκινο οι δήμοι Αγιάς και Τεμπών

Μετά το δήμο Τεμπών που βρίσκεται από τις 5 Φεβρουαρίου σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου για τη διασπορά της πανδημίας και ο δήμος Αγιάς βρίσκεται πλέον στο «βαθύ κόκκινο» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων covid των τελευταίων ημερών. Και στους δύο δήμους τα μέτρα θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 6 το πρωί της 1ης Μαρτίου.

Τι αλλάζει όμως στη ζωή των κατοίκων των συγκεκριμένων δήμων σε σχέση με εκείνους της Λάρισας ή των άλλων περιοχών του νομού;

Κατ’ αρχάς η κυκλοφορία επιτρέπεται μέχρι τις 6 το απόγευμα και όχι μέχρι τις 9 το βράδυ και η απαγόρευση ισχύει κανονικά μέχρι τα ξημερώματα.

1. Περιορισμός κυκλοφορίας : Επιτρέπεται η μετακίνηση από τις 05:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. μετά τις ανωτέρω ώρες επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

2. Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές : λειτουργούν δια ζώσης παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Τα λύκεια λειτουργούν με εξ αποστάσεως διδασκαλία.

3. Χώροι λατρείας/θρησκευτικές τελετές : η τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων, κηδειών κλπ πραγματοποιείται με αναλόγια ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. με ανωτέρω όριο τα εννέα (9) άτομα.

4. Εστιατόρια, καφέ, αναψυκτήρια, καντίνες κλπ : η παροχή προϊόντων γίνεται σε πακέτο στο κατάστημα, διανομή και καθοδόν εξυπηρέτηση επιτρέπεται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών. Η υπηρεσία διανομής των προϊόντων λειτούργει έως 01:00 π.μ.

5. Μεταφορές : μέχρι δυο (2) άτομα πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

6. Καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, φούρνοι, πρατήρια καύσιμων, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα καπνικών, περίπτερα : λειτουργούν ωράριο λειτουργίας προαιρετικά (διευρυμένο) από 07:00 πμ. έως τις 17:00 μ.μ. τα φαρμακεία και τα πρατήρια καύσιμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει συμφώνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις. Τα περιπτερά δύναται να λειτουργούν είκοσι τέσσερις (24) ώρες.

7. Λαϊκές αγορές : λειτουργούν με το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μετρά απόσταση μεταξύ πάγκων.

8. Υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο : επιτρέπεται εντός της περιφέρειας της φορολογικής έδρας του πωλητή, εφόσον συμπεριλαμβάνεται στη γεωγραφική ισχύ της άδειας λειτουργίας του.

9. Λιανεμπόριο : λειτουργιά των επιχειρήσεων λιανεμπορίου μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων που επιτρέπεται να λειτουργούν με ραντεβού για αγορά εντός του καταστήματος. Ωράριο λειτουργιάς από 07:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.

10. Κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής : λειτουργούν μόνο κατόπιν ραντεβού με ωράριο λειτουργιάς από 07:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.

11. Συνεργεία αυτοκίνητων : οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού με ωράριο λειτουργιάς από 07:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.

12. Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα : αναστολή λειτουργιάς.

13. Ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα : ένας (1) σύνοδος/επισκέπτης ανά ασθενή..

onlarissa.gr