Βαθμολογία

Νίκολα Γιακιμόφσκι: Τον.. επέστρεψε ο Φέστα!

Την επιστροφή του Νίκολα Γιακιμόφσκι στην ΑΕΛ πραγματοποίησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας ούτως ώστε να προσθέσει ποιότητα στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Ο Νίκολα Γιακιμόφσκι ήρθε στην ΑΕΛ τον Ιανουάριο του 2019 και το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς αφού η Θεσσαλική ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία, αποχώρησε μαζί με τον Τζιανλούκα Φέστα που ήταν και εκείνη την περίοδο προπονητής της ΑΕΛ.

Μεγάλο ρόλο φυσικά στην επιστροφή του Σκοπιανού αριστερού μπακ στη Λάρισα εννοείται πως έπαιξε ο Ιταλός τεχνικός των «βυσσινί» με τον οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις.

Ο Νίκολα Γιακιμόφσκι όπως απέδειξε από το πρώτο παιχνίδι που αγωνίστηκε, αυτό του κυπέλλου στο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, έχει μεγάλη έφεση στις στημένες φάσεις, διαθέτει εξαιρετικά χτυπήματα είτε φάουλ, είτε κόρνερ που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη εστία. Χαρακτηριστικό το αυτογκόλ του Περέιρα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το οποίο ήρθε χάρη στην εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι.

Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να εκμεταλλεύεται τις στημένες φάσεις και ο Γιακιμόφσκι έχει όλο το πακέτο για να «φέρει» την μπάλα στην περιοχή με τέλειο τρόπο.

Η «ταυτότητα» του:

Όνομα: Νίκολα Γιακιμόφσκι.

Ημερομηνία Γέννησης: 26 Φεβρουαρίου 1990 (31).

Εθνικότητα: Σκοπιανός.

Ύψος: 1.87.

Θέση: Αριστερό μπακ – χαφ.

Προηγούμενες ομάδες: Φερεντσβάρος, Τέτεκς, Γιάβορ Ιβάνιτσα, Ναγκόγια Γκράμπους, Γιακοντίνα, Βαρέζε, Κόμο, Μπάρι, Μπενεβέντο, Βιτσένζα, Μπισέλιε, Τράπανι, Μονόπολι.

Αλέξανδρος Καζάκης