Βαθμολογία

Δεν ήταν για καρδιακούς… «αυτοκτόνησε» η ΑΕΛ!

Ούτε τώρα η ΑΕΛ! Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει με 2-4 την ΑΕΛ στο στάδιο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.

Η ΑΕΛ πραγματικά «αυτοκτόνησε» αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον το βαθμό σε ένα ματς που στο δεύτερο μέρος ήταν στα μέτρα της.

Στο 11ο λεπτό ο Μπάγιτς ανέτρεψε τον Ολιβέιρα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Πορτογάλος, ο οποίος ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, ανοίγοντας στο 14' το σκορ για την ομάδα του. Στο 43ο λεπτό ο Ολιβέιρα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 0-2 με κεφαλιά.

Η ΑΕΛ στην επανάληψη με τις αλλαγές που έκανε ο Φέστα ανήκε σημαντικά. Στο 70ο λεπτό ο Νικολιάς μείωσε για την ΑΕΛ, η οποία μάλιστα έφτασε στην προσωρινή ισοφάριση στο 80' με τέρμα του Ακούνια. Στο 90′ ο Χρήστος Αλμπάνης σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Χουσίνο και κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΛ, για να γίνει το 2-3. Στο 96′ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Γκαρσία, ωστόσο ο Αθανασιάδης απέκρουσε την εκτέλεση του Μπένζαμιν Μουκάντζο και στην αντεπίθεση ο Σιμάνσκι έγραψε το τελικό 2-4.

Άδικο αποτέλεσμα για την ΑΕΛ που παρουσίασε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο ιδιαίτερα στην επανάληψη και άξιζε τουλάχιστον τον πόντο που θα έδινε άλλη ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Κίτρινες: 90+5' Γιακιμόφσκι - 3' Νεντελτσιάρου, 60' Σιμάνσκι.

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γκράουρ (63' Μπέρτος), Μπεν-Χατίρα, Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς (63' Μουκάντζο), Στίφλερ (53' Νικολιάς), Κολομπίνο, Νούνιτς (87' Χουσίνο), Γιακιμόβσκι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης (54' Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (74' Αλμπάνης), Ολιβέιρα (74' Σιμόες), Ανσαριφάρντ.

Αρκετά λάθη από την διαιτησία του Γκορτσίλα (Μακεδονίας). Βοηθοί του ήταν οι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και Αϊναλής (Έβρου). VAR ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών) και ΑVAR ο Νικολαΐδης (Μακεδονίας). Τέταρτος ήταν ο Αγγελάκης (Μακεδονίας).