Βαθμολογία

Επίσημο! Ξεκινούν τη Δευτέρα (15/2) οι προπονήσεις στη Football League

Ανακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή των ομάδων της Football League στις προπονήσεις από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Στις ομαδικές προπονήσεις επιστρέφει η Football League μετά από τρεις μήνες. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου την επιστροφή των ομάδων της Football League στις προπονήσεις από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Οι ομάδες θα τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθείται και στις παραπάνω επαγγελματικές κατηγορίες, με τεστ σε εβδομαδιαία βάση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η χρήση των ανοιχτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων και υποψηφίους των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και η δυνατότητα προπονήσεων των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League, προστίθενται από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις έως τώρα επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 586, 13/02/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

Η λειτουργία και χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, προβλέπεται πλέον εφόσον:

* τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού,
* διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορονοϊό COVID-19 και
* διατηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

Επιπλέον, οι προπονήσεις των ομάδων του πρωταθλήματος της Football League θα επιτρέπονται μόνο εφόσον ακολουθείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίο έλεγχο των αθλητών με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».