Βαθμολογία

Τρεις για να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις

Ουσιαστικά τρεις ομάδες θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, που μετά και τα παιχνίδια play out, οδηγούν η μία σε μπαράζ και η 14η θέση απευθείας υποβιβασμό στη Super League 2.
Όπως όλα δείχνουν ο Παναιτωλικός, η Λαμία και η ΑΕΛ είναι το γκρουπ τριών ομάδων που θα παλέψουν για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού και της 13ης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ με τον 2ο της Super League 2. Αγώνες υπάρχουν ακόμη αρκετοί, καθώς στους παρακάτω θα πρέπει να προσθέσουμε και τους επτά για τα play out. Ουσιαστικά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα play out θα συμμετάσχουν: Ατρόμητος, Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία και ΑΕΛ. Εκεί οι ομάδες θα δώσουν 7 ματς και θα παίξουν όλοι με όλους από μία φορά, ενώ όσες τερματίσουν στην κανονική διάρκεια στην 7η, 8η, 9η και 10η θέση θα δώσουν 4 εντός και 3 εκτός, ενώ η 11η, η 12η, η 13η και 14η το αντίστροφο (3 εντός/4 εκτός).
Σημειώνεται πως υπάρχει και η εκκρεμότητα στο παιχνίδι Λαμία-ΑΕΛ που δεν ξεκίνησε ποτέ, ματαιώθηκε και η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.
*Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων στην κανονική διάρκεια (σ.σ. με * τα εκτός έδρας):
*Παναιτωλικός (13 βαθμοί/21 ματς)
Άρης*, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ*, Βόλος, Απόλλων Σμύρνης*
*Λαμία (11 βαθμοί/18 ματς)
Αστέρας Τρίπολης*, Απόλλων Σμύρνης*, ΠΑΟΚ*, ΑΕΛ*, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακός*, Ατρόμητος,
*ΑΕΛ (9 βαθμοί/19 ματς)
ΑΕΚ, Ατρόμητος*, Λαμία, Παναιτωλικός, ΟΦΗ*, Ολυμπιακός, Λαμία*

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πηγή: Ελευθερία