Βαθμολογία

Κόντρα Εξαδάκτυλου με ΓΓΑ για τη Γ’ Εθνική και το αίτημα για προπονήσεις

Την αντίδραση της ΓΓΑ προκάλεσε δήλωση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ότι δεν υπάρχει αίτημα για προπονήσεις στη Γ’ Εθνική. Από τον Νοέμβριο έχει μπει στον πάγο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τις ομάδες και τους παίκτες να περιμένουν το «πράσινο» φως για να επιστρέψουν τουλάχιστον στις προπονήσεις. Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ασυνεννοησία μεταξύ του υφυπουργείου Αθλητισμού και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε ότι δεν του έχει γίνει αίτημα για να ξεκινήσει προπονήσεις η Γ’ Εθνική. Αυτό το είπε σε μια διαδικτυακή εκπομπή ιστοσελίδας του Πανιωνίου.

Η αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν άργησε να έρθει, καθώς με ανακοίνωση επισημαίνει πως έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα για τη Γ’ Εθνική από τις 13 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η θέση της ΓΓΑ: Με αφορμή δήλωση του μέλους της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, σύμφωνα με τον οποίο «η ΓΓΑ δεν μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για (επανέναρξη προπονήσεων) τη Γ' Εθνική» και «δεν έχει έρθει ως αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει», το Υφυπουργείο Αθλητισμού διευκρινίζει ότι έχει αποστείλει με επίσημο έγγραφό του από τις 13 Ιανουαρίου (Α.Π. 14395), προς την «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αίτημα επανέναρξής των προπονήσεων και για τη Γ' Εθνική (μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων), με την απαραίτητη δέσμευση ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου Covid-19.

Όπως τονίζεται από το Υφυπουργείο, το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, έως και χτες. Επιπλέον, στη συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στις 29/01/2021, κατόπιν συνεννόησης με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού. Ο κ. Μαυρωτάς ανέλυσε και υποστήριξε το συγκεκριμένο αίτημα, όπως και τα υπόλοιπα περί της σταδιακής επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας, τα οποία υποβάλλονται εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα σε εβδομαδιαία βάση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.