Βαθμολογία

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τετραψήφιος αριθμός και σήμερα αλλά καλύτερα από χθες

Τα σημερινά στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ευχάριστα αλλά η τάση που υπάρχει σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες είναι λίγο πιο χαμηλά από χθες. 

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι θα δούμε τον αριθμό 1.000 και σήμερα να καταγράφεται στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας με το βλέμμα να είναι στραμμένο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. 

Οι σκέψεις για νέα μέτρα είναι στο τραπέζι, ειδικά σε αυτές τις τρεις περιοχές αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν από τα επιδημιολογικά δεδομένα φανεί η συνέχιση της εκρηκτικής πορείας των κρουσμάτων. 

Και μπορεί η μεγάλη ανησυχία των ειδικών να είναι η Αττική και το σύστημα υγείας αλλά η μετάβαση Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά στην Θεσσαλονίκη όπως και η εικόνα που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από τα λύματα ανησυχούν ιδιαίτερα αφού δείχνουν μεγάλη επιβάρυνση. 

Και στην Πάτρα τα πράγματα είναι δύσκολα με το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού να διασπείρεται με μεγάλη ταχύτητα και να επιβαρύνει τα δυο νοσοκομεία της πόλης. 

newsit.gr