Βαθμολογία

Τι έχουν κάνει οι ομάδες που ήταν πίσω στο σκορ

Ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την πρώτη του νίκη σε παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ, αυτό με τον Άρη, υπάρχουν ομάδες που έχουν «σώσει» αρκετούς βαθμούς από μειονεκτική θέση στη διάρκεια του αγώνα.

Το ενδιαφέρον και η αγωνία στο ποδόσφαιρο κορυφώνονται με την εναλλαγή στο σκορ ενός αγώνα. Έτσι η αντίδραση της ομάδας που είναι πίσω στο σκορ για να ισοφαρίσει ή και να νικήσει, όπως και η αντίδραση της ομάδα που προηγείται να κρατήσει το σκορ, είναι γεγονότα, που εμπλουτίζουν το ποδοσφαιρικό σενάριο.
Με την ευκαιρία της πρώτης απώλειας του Άρη σε παιχνίδι που προηγήθηκε και της πρώτης νίκης του Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ, μπορούμε να δούμε τη συμπεριφορά όλων των ομάδων ως τώρα.

Ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που έχουν κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς, από 9, σε παιχνίδια που βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Έχουν κάνει από δύο ανατροπές (3 βαθμοί η κάθε μια) και τρεις ισοφαρίσεις (1 βαθμός η κάθε μια).
Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν πάρει μόλις ένα βαθμό σε παιχνίδια που βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Βέβαια έχει μεγάλη σημασία το πόσες φορές έχει συμβεί σε κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα έχει βρεθεί τρεις φορές πίσω στο σκορ, με ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο και ΠΑΟΚ, και πήρε πέντε βαθμούς, με μια ανατροπή και δύο ισοφαρίσεις. Δεν έχασε δηλαδή σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις. Αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης, που επίσης έχει πάρει πέντε βαθμούς, δεν έχασε σε τρία από τα οκτώ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί έξι φορές πίσω στο σκορ και ισοφάρισε μια, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει βρεθεί 11 φορές πίσω και επίσης ισοφάρισε μόλις μια.

Μέχρι τώρα, όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος έχουν κάνει από δύο πλήρεις ανατροπές σε σκορ, κερδίζοντας από δύο τρίποντα. Ο Βόλος έχει σώσει τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλη ομάδα, έξι, αλλά με μια ανατροπή και πέντε ισοφαρίσεις.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει βρεθεί 12 φορές πίσω στο σκορ, τη μία νίκησε, στα Γιάννενα, ενώ στις άλλες 11 έχασε. Η ΑΕΛ πέτυχε τη μοναδική νίκη της με ανατροπή, στα Γιάννενα, αλλά έχει μείνει πίσω σε 14 παιχνίδια, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα μαζί με τον Παναιτωλικό, και δεν έχει πάρει τίποτε σε 12 από αυτά.

Συνολικά έχουμε 12 ολικές ανατροπές σε σκορ και 28 παιχνίδια, όπου η ομάδα που βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε.

Βαθμοί που κέρδισαν ομάδες, όντας πίσω στο σκορ
9 βαθμοί: ΠΑΟΚ (1, 3, 1, 3, 1) 5/8
9 βαθμοί: Ατρόμητος (1, 1, 1, 3, 3) 5/12
8 βαθμοί: Βόλος (3, 1, 1, 1, 1, 1) 6/12
5 βαθμοί: ΑΕΚ (3, 1, 1) 3/7
5 βαθμοί: Αστέρας Τρίπολης (1, 1, 3) 3/8
5 βαθμοί: Άρης (3, 1, 1) 3/8
5 βαθμοί: Ολυμπιακός (1, 3, 1) 3/3
5 βαθμοί: Παναιτωλικός (1, 3, 1) 3/14
4 βαθμοί: ΑΕΛ (1, 3) 2/14
3 βαθμοί: Απόλλων Σμύρνης (3) 1/12
2 βαθμοί: Λαμία (1, 1) 2/13
2 βαθμοί: ΟΦΗ (1, 1) 2/13
1 βαθμός: Παναθηναϊκός (1) 1/6
1 βαθμός: ΠΑΣ Γιάννινα (1) 1/11

Αναφέρονται οι συνολικοί βαθμοί, οι βαθμοί ανά παιχνίδι και τα παιχνίδια που δεν έχασε η κάθε ομάδα από αυτά που βρέθηκε πίσω στο σκορ.
Για παράδειγμα: Ο ΠΑΟΚ πήρε 9 βαθμούς σε αγώνες που βρέθηκε πίσω στο σκορ (ισοφάρισε, νίκησε, ισοφάρισε, νίκησε, ισοφάρισε) και δεν έχασε τα 5 από τα 8 που βρέθηκε να χάνει στη διάρκεια του αγώνα.