Βαθμολογία

Αυγενάκης για αναδιάρθρωση, SL2 και FL

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στην εκπομπή Cover Page με τους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή του OverFM για το ενδεχόμενο άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και την αναδιάρθρωση.

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τις χαμηλότερες κατηγορίες τόνισε πως:

«Είχαμε ξεκαθαρίσει σε ανύποπτο χρόνο ότι αυτό το πράγμα είναι τερατούργημα. Δεν περπάτα και αυτά που έταξε ο Βασιλειάδης ο προκάτοχός μου δεν υλοποιούνται. Μάλιστα το καλοκαίρι είχανε ασκήσει απίστευτη πίεση παράγοντες για συγχώνευση Super League 2 και Football League. Εγώ δε γίνομαι Βασιλειάδης να αποφασίσω ποια ομάδα ανεβαίνει και ποια κατεβαίνει. Πήραμε την απόφαση πως καταργούμε τη Football League και παραμένει η Super League 1 και 2.

Διαμορφώνονται τρία αυστηρότερα κριτήρια βιωσιμότητας και ανάπτυξης. Πρώτον το μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 250 χιλιάδων ευρώ. Η εγγυητική επιστολή που καταθέτουν στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 χιλιάδων ευρώ και τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας. Πρέπει επίσης να δούμε και ποιες από τις δεκάδες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να τηρήσου αυτές τις προϋποθέσεις».

Κλείνοντας, για το πως προσεγγίζει η κυβέρνηση την κατάσταση στον αθλητισμό σε σχέση με τον κορωνοϊό ανέφερε: «Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις έναν αόρατο εχθρό. Αυτό είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουν οι λοιμωξιολόγοι. Σέβομαι τη δουλειά τους είναι τεκμηριωμένη και τους εμπιστευόμαστε. Θέλω πολύ να ανοίξουν τα πρωταθλήματα άλλα από την άλλη αναμένουμε το πως θα πάει η συνεδρίαση. Δεν είναι πολίτικη απόφαση αυτό το πράγμα. Αυτή τη δομή έχει εφαρμόσει ο πρωθυπουργός της χώρας. Ακούμε τις προτάσεις τους και υλοποιούμε γι’ αυτό και είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες. Υπάρχει μια προτεραιότητα και αυτή είναι η ανθρώπινη ζωή. Οι επιστήμονες έχουν έναν συλλογισμό και βλέπουν τα πράγματα από ένα διαφορετικό πρίσμα».

liganews.gr