Βαθμολογία

Έρχεται το νέο ρολόι της Λάρισας

Την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Λαρισαίων έλαβε στην αποψινή συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, το θέμα της διενέργειας ανοικτού σύνθετου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών προσχεδίων ενός σταδίου, κάτω των ορίων, με απονομή βραβείων με τίτλο: «ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ».

Όλες οι παρατάξεις ψήφισαν «ναι», με την «Ορμή Ανανέωσης» να ψηφίζει «λευκό». Αρχιτέκτονες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το ρολόι που θα αναβιώσει ξανά στο λόφο του Φρουρίου.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης τόνισε: «Ήταν μια προσωπική μου δέσμευση το ρολόι. Για δυόμιση αιώνες υπήρχε στο Φρούριο η ύπαρξη ενός ρολογιού, ήταν ένα ισχυρό τοπόσημο για την πόλη. Και επιθυμούμε ως δημοτική αρχή να αναβιώσει και πάλι το ρολόι.

Θα δούμε από την μελέτη τον χώρο που θα χωροθετηθεί. Έχει επιλεγεί ο τρόπος του διαγωνισμού σε συνεργασία με τον σύλλογο αρχιτεκτόνων. Θα δούμε αν το ρολόι είναι επισκέψιμο, ή αν θα αποτελέσει ένα μικρό μουσείο γίνονται συζητήσεις με τον σύλλογο των αρχιτεκτόνων και την τεχνική υπηρεσία».

Η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κ. Ρ. Καραλαριώτου, επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό που έρχεται έστω και τώρα αυτός ο διαγωνισμός. Το ρολόι θα συνδέσει το σήμερα με το αύριο. Πρέπει να δοθεί μια κατεύθυνση, για να ταιριάζει με το περιβάλλον και να συνάδει με τον χώρο, να μην φέρει κάποιος πχ μια μοντέρνα τέχνη που δεν θα ταιριάζει».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών» κ. Π. Γούλας, ανέφερε: «Η τεχνική υπηρεσία θα πρέπει να δώσει κατευθύνσεις τι ακριβώς θέλει δηλαδή, προς τους αρχιτέκτονες».

Με την σειρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» κ. Ν. Γαμβρούλας, σημείωσε: «Αιφνιδιαστήκαμε που έρχεται τώρα το θέμα. Θα έπρεπε πρώτα να αντιμετωπίσουμε γενικότερα το θέμα του Φρουρίου και για τα υπόλοιπα ζητήματα και μετά να αναφερόμασταν και στο ρολόι. Θα έπρεπε να είχε γίνει ένας διαγωνισμός με ιδέες γενικότερα. Λέμε ναι στον διαγωνισμό για το ρολόι, αλλά αργότερα».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Κ. Βαϊούλης, υπογράμμισε: «Δεν με φοβίζει η μοντέρνα τέχνη, με φοβίζει η άτεχνη τέχνη. Τα σημεία παρακμής που βλέπουμε. Δημιουργείται μια ψευτοελίτ που προσπαθούν να επιβάλλουν έργα παρακμής. Χρειάζεται γενικότερος σχεδιασμός, όπως είπε ο κ. Γαμβρούλας. Να υπάρξει ένα τοπικό δημοψήφισμα για να έχουν άποψη και οι δημότες».

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Τεχνικών Έργων ο κ. Γ. Σούλτης, τόνισε: «Ελπίζουμε να έχουμε νέους αρχιτέκτονες και πολλές επιλογές. Υπάρχει ελευθερία των μηχανικών και περιμένουμε ιδέες. Είναι πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο».

onlarissa.gr