Βαθμολογία

Ο Μίλτος Ζιάκας ανοίγει τα χαρτιά του για τον Δημ. Πινακά

Ο έμπειρος τεχνικός της Κ19 της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Μίλτος Ζιάκας παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο athleticlarissa.gr με αφορμή την διαρκή άνοδο του ποδοσφαιριστή της «Βασίλισσας» Δημήτρη Πινακά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Να θυμίσουμε πως ο νεαρός και ιδιαίτερα εξελίξιμος παίκτης αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΛ και είναι μάλιστα πρώτος σκόρερ της ομάδας. Αξίζει λοιπόν να δούμε τις τοποθετήσεις ενός ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά τον Δημήτρη Πινακά.

Μίλησε για την πορεία του από την Κ19 μέχρι και σήμερα, αναφέρθηκε στη θέση που μπορεί να αγωνιστεί καλύτερα, ενώ εξέφρασε και την προσωπική του άποψη για την πορεία της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:  

Περιμένατε αυτή τη μεγάλη εξέλιξη του Δημήτρη Πινακά;

«Τον Δημήτρη τον ήξερα από την ηλικία των επτά ετών όπου αγωνιζόταν στην Ακαδημία του Θοδωρή Βουτυρίτσα και από τότε εύκολα μπορούσε να διακρίνει κάποιος το ταλέντο του».

Αποτέλεσε πέρυσι έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της Κ19, ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει στο παιχνίδι του;

«Ναι πράγματι ο Δημήτρης αποτέλεσε σημαντικό «γρανάζι» στην περσινή ομάδα της Κ19. Το σημαντικότερο προσόν του ως ποδοσφαιριστής, είναι η ταχύτητα της σκέψης του. Αυτό σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνική κατάρτιση που τον διακρίνει και ιδιαίτερα το στοιχείο που έχει στο ένας εναντίον ενός σε περιορισμένους χώρους, του προσδίδει μια διαφορετικότητα, που δεν συναντάς εύκολα σε έλληνες ποδοσφαιριστές».

Θετική εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός πως επί των ημερών σας ο Δημήτρης Πινακάς «απογειώθηκε» ποδοσφαιρικά με πολλά γκολ και σημαντικές νίκες με την Κ19...

«Είναι μια σωστή παρατήρηση αυτό από την πλευρά σας μιας και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Με την Κ19 της περσινής σεζόν και σε διάστημα δυόμισι περίπου μηνών πέτυχε περίπου όσα γκολ είχε πετύχει με την Κ17. Με την Κ19 στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές σεζόν και με την συνεισφορά των επίσης ταλαντούχων συμπαικτών του πετύχαμε σημαντικές νίκες».

Ποια είναι η θέση που πιστεύετε ότι ταιριάζει «γάντι» στον Δημήτρη;

«Στην Κ19 εγώ τον χρησιμοποίησα σαν δεύτερο επιθετικό για να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην αντίπαλη περιοχή. Η θέση που πιστεύω ότι του ταιριάζει είναι να παίζει πίσω από το φορ. Επίσης να αγωνίζεται και ψηλά να μπορεί να «πατάει» περιοχή και να βγάζει περισσότερη ενέργεια σε χώρους που θα πρέπει να κινείται ένας περιφερειακός παίκτης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο…».

Τι άλλο να περιμένουμε από τον Δημήτρη Πινακά; Βλέπουμε πως εκτός των προσόντων του, είναι και ένα πολύ σοβαρό παιδί αν και ιδιαίτερα νέος...

«Έχω την πεποίθηση ότι αυτό που θα δούμε τα επόμενα χρόνια από τον Δημήτρη είναι μια διαρκή ανοδική βελτίωση στο παιχνίδι του. Το λέω αυτό με σιγουριά, γιατί πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του το υποστηρίζει ο εξαιρετικός χαρακτήρας το οικογενειακό του περιβάλλον και γενικότερα η αγωγή που τον χαρακτηρίζει. Νομίζω ότι αποτελούν για αυτόν ένα ισχυρό διαβατήριο για να εξελιχθεί σε έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου».

Βλέπουμε πως φέτος αποτελεί βασικό στέλεχος της ανδρικής ομάδας και μάλιστα πρώτος σκόρερ. Περιμένατε αυτή την πορεία φέτος από τον Δημήτρη;

«Χαίρομαι φυσικά πολύ για αυτή του την εξέλιξη και φυσικά το πίστευα και του το υπενθύμιζα σε κατά ιδίαν συζητήσεις. Του έλεγα να το πιστέψει όπως το πιστεύω εγώ όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τους υπόλοιπους νεαρούς παίκτες που προέρχονται από την Κ19. Το σημαντικό είναι ότι ο Δημήτρης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και πιστεύω σε ανάλογη συνέχεια».

Ο Δημήτρης φαίνεται πως έδειξε το δρόμο και για άλλα παιδιά από την Κ19 να γίνουν επαγγελματίες, υπάρχουν και άλλα ταλέντα που μπορούν να ακολουθήσουν αυτή τη πορεία; Γιατί η ΑΕΛ μεγαλούργησε με τα «δικά» της παιδιά στο παρελθόν...

«Όπως προανέφερα νομίζω ότι ο Δημήτρης ήταν η αρχή σε αυτό που μπορούμε να δούμε στην συνέχεια με αγωνιζόμενους νεαρούς Λαρισαίους παίκτες. Δεν θα πρέπει όμως να βιαζόμαστε αλλά χρειάζεται υπομονή. Οι συνθήκες θα πρέπει να το επιτρέπουν και ένας νέος παίκτης να παρουσιάζεται στο γήπεδο όταν ο βαθμός ετοιμότητας του είναι υψηλός. Ακόμη δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε και να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα για κανένα νεαρό παίκτη. Ουσιαστικά ούτε να τον αποθεώνουμε αλλά και ούτε να τον αποδομούμε με περίσσεια ευκολία».

Κλείνοντας θα ήθελα να μας κάνετε και ένα σχόλιο για την φετινή πορεία της ΑΕΛ. Πιστεύετε πως ο δεύτερος γύρος θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον πρώτο;

«Η φετινή χρονιά για την ΑΕΛ αυτήν στιγμή είναι σίγουρα δύσκολη. Είμαι όμως αισιόδοξος τόσο με το υπάρχον ποδοσφαιρικό δυναμικό όσο και με την ενίσχυση που έχει γίνει στην ομάδα και την ικανότητα των ανθρώπων που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όμως καλούνται να διαχειριστούν την δυσκολία αυτής της στιγμής. Πιστεύω ότι μόλις έρθει η πρώτη νίκη στην σειρά παιχνιδιών που υπάρχουν από εδώ και πέρα όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Σίγουρα πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι θετική για την ομάδα μας».