Βαθμολογία

Για κίνδυνο λουκέτων προειδοποιούν οι έμποροι – Να ανοίξουν με ραντεβού

Την πρόταση της λειτουργίας των καταστημάτων με προκαθορισμένα ραντεβού, την οποία είχε προτείνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών από την αρχή του δεύτερου lockdown επανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον Σκάι. Όπως εξήγησε, με τον τρόπο αυτό λειτουργίας και ο τζίρος των καταστημάτων θα αυξηθεί και θα αποτραπεί ο συγχρωτισμός, ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν κανονικά. «Χάθηκε η περίοδος των εορτών, αν χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων, η καταστροφή στην οικονομία θα είναι τεράστια», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε για ακόμη μια φορά την αδυναμία του μεγαλύτερου μέρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στο click away λόγω έλλειψης τεχνικών υποδομών όπως τα e-shop, γεγονός που αποτυπώθηκε και στον τζίρο των εορτών, το 80% του οποίου -όπως υποστήριξε- έκαναν 150-200 μεγάλες αλυσίδες.

Τέλος προειδοποίησε για κίνδυνο «λουκέτων» και απώλεια θέσεων εργασίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να στηρίξει την υφιστάμενη απασχόληση και υπογραμμίζοντας την ανάγκη «κουρέματος» των οφειλών.

In.gr