Βαθμολογία

Τάτσης: «Ο Σφιντέρσκι εκβίασε το πέναλτι»

Για την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και για την φάση του πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, μίλησε στο Metropolis 95.5 ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιάννης Τάτσης. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Τάτσης:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: 
«Αφήσαμε το ματς με μια πίκρα, γιατί όταν το παιχνίδι φτάνει στα τελευταία δευτερόλεπτά και δέχεσαι γκολ με πέναλτι, η λέξη που χαρακτηρίζει αυτό που νιώθουμε είναι η πίκρα. Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο μετά».
 
Για το αν ήταν πέναλτι η φάση του Σφιντέρσκι: 
«Εσείς τι λέτε; Δεν θέλω να σταθώ εκεί, δεν ελέγχθηκε κιόλας πολύ η φάση. Δεν ελέγχθηκε και ο παίκτης ο οποίος έφυγε από το γήπεδο και άργησε να μπει. Έχουμε δει φάσεις που πάνε στο VAR και για πολύ πίσω. Ο ποδοσφαιριστής πηγαίνει στην μπάλα, εκβιάζει την φάση και παίρνει το πέναλτι. Δεν βγήκα για να κάνω τον υπεύθυνο της διαιτησίας. Δεν θέλω να στέκομαι πολύ ώρα σε τέτοια κομμάτια».
 
Για το αν είναι δίκαιη η ισοπαλία:
«Την θεωρώ δίκαιη. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, επειδή η ισοφάριση έγινε στο τέλος θα μπορούσαμε να είμαστε οι νικητές. Από την άλλη και ο ΠΑΟΚ δημιούργησε πολλές προϋποθέσεις για γκολ ειδικά στο πρώτο μέρος. Και εμείς στον Παναιτωλικό είχαμε 17 τελικές και χάσαμε 2-1».
 
Για το αν μελέτησε τον ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι:
«Τον είχα διαβάσει πολύ, είναι μια ομάδα που κρατάει την μπάλα στα πόδια και τα μπακ βγαίνουν μπροστά. Εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και να βρούμε χώρους στην αντεπίθεση. Μια εικόνα μιας ομάδας έχει να κάνει και πως την αντιμετωπίζει ο αντίπαλος».
 
Για το ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ έχει ως δυνατό σημείο ότι βγάζει πολλούς παίκτες μπροστά. Ο Τζόλης και ο Μουργκ  αλλάζουν πλευρές για να βρουν τον αντίπαλο απροετοίμαστο και την στιγμή που θα ξαναπάρει την μπάλα αν δεν προσέξεις μπορεί να σου κάνει την ζημιά. Ως αδύνατο σημείο βλέπω την αντιμετώπιση του στην κόντρα επίθεση της αντίπαλης ομάδας. Είναι ευάλωτος και δεν υπάρχει το στενό μαρκάρισμα πίσω. Ότι και αν επιλέξεις, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Σίγουρα κάπου θα υστερήσεις. Αν η κάθε ΑΕΛ προσπαθεί να φτιάξει κάτι, κάπου αλλού θα χάσει. Για μένα πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές».