Βαθμολογία

Γ’ Εθνική: Στιγμές δόξας τη χρονιά της πανδημίας

Ο Δημήτρης Θεοδώρου ετοίμασε για την «ΩΡΑ των σπορ» ένα πολύ ωραίο θέμα, μέσω του οποίου θυμάται τα πρόσωπα που ξεχώρισαν μέσα στο 2020, στο… εις διπλούν «πετσοκομμένο» πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής!

Ο ερχομός του νέου έτους συνοδεύεται από την ελπίδα των απανταχού μελών της οικογένειας του ερασιτεχνικού αθλητισμού η επάνοδος στην αγωνιστική δράση να είναι άμεση, αλλά και… μόνιμη. Ένα τμήμα αυτής της οικογένειας που ταλαιπωρήθηκε έντονα από την εισβολή του Covid-19 στη ζωή μας, είναι οι ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, οι οποίοι πρόλαβαν μέσα στο 2020 να περάσουν στους αγωνιστικούς χώρους λίγο παραπάνω από το ένα τρίτο της συνολικής διάρκειας ενός έτους.

Το διάστημα αυτό, μάλιστα, είναι αισθητά πιο μικρό, αν αφαιρέσουμε την καλοκαιρινή προετοιμασία και εστιάσουμε στα επιμέρους διαστήματα που ορίζονται από τις υποχρεώσεις των επισήμων διοργανώσεων: δύο μήνες και μια εβδομάδα στις αρχές του χρόνου, πριν εμφανιστεί ο Κορονοιος, μόλις ένας μήνας το φθινόπωρο, με το ξεκίνημα της σεζόν που διανύουμε. Όπως και να ‘χει, στο διάστημα που παίχθηκε ποδόσφαιρο, υπήρξαν τα πρόσωπα που ευτύχησαν να έχουν τις δικές τους στιγμές δόξας σε αυτό το δυστοπικό έτος. Η «ΩΡΑ των σπορ» αναζητά τους πρωταγωνιστές του 2020 και τους παρουσιάζει!

5/1:

Ο Κώστας Κοντοπίδης σταματάει μόνος του την Καλλιθέα σε μία μνημειώδη εμφάνιση, που πραγματικά είχαν την τύχη να θαυμάσουν όσοι βρέθηκαν στο «Ελ Πάσο». Ο χαρισματικός γκολκίπερ πιάνει δύο πέναλτι και τρία τετ α τετ, ο Ηλυσιακός αντέχει απέναντι στους μετέπειτα πρωταθλητές και αποσπά «λευκή» ισοπαλία, που πάντως δεν είναι αρκετή για να του προσφέρει σωτηρία στην Κατηγορία, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια του 5ου ομίλου.

12/1:

Ο Δημήτρης Μπουρούς σημειώνει τρία προσωπικά γκολ και μετατρέπει σε «περίπατο» για τον Αιολικό το ματς της Παλλήνης με τον Παλληνιακό για τον 6ο όμιλο. Το νικηφόρο 3-0 αποτέλεσε τη βάση για τη μετέπειτα ανοδική πορεία της ομάδας της Μυτιλήνης, αλλά και μία από τις χαριστικές βολές για τους κιτρινόμαυρους, που δεν κατάφεραν εν τέλει να αποφύγουν τον υποβιβασμό στα τοπικά.

19/1:

Στη δεύτερη εμφάνισή του με τα χρώματα του Ακράτητου, ο Λευτέρης Μάκρας σκοράρει δύο φορές σε διάστημα ενός τετάρτου απέναντι στο Μοσχάτο και οδηγεί την ομάδα του σε ανατροπή του σκορ, για το νικηφόρο 2-1, στον 5ο όμιλο. Ασχέτως αν το σκεπτικό της απόφασης της ΕΠΟ για τη σωτηρία της ομάδας των Άνω Λιοσίων «ξένισε», ο 30χρονος επιθετικός είχε σημαντική συμβολή στην επίτευξη του στόχου.

26/1:

Η πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Κολοβός, πέρσι στον 4ο όμιλο, με τα χρώματα του Τηλυκράτη Λευκάδας ήρθε να κορυφωθεί με την εμφάνισή του στο ματς με την πρωτοπόρο -και μετέπειτα Πρωταθλήτρια- ΑΕ Ποντίων Κοζάνης. Οι κυανέρυθροι επικράτησαν με το εντυπωσιακό 4-1 του αντιπάλου τους, με τον 23χρονο επιθετικό να είναι εκ των πρωταγωνιστών σε ακόμη ένα παιχνίδι, πετυχαίνοντας τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

2/2:

Δεν ήταν λίγα αυτά που κατάφερε πέρσι στον 2ο όμιλο ο Μ. Αλέξ. Τρικάλων Ημαθίας. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο, όμως, ήταν το γεγονός ότι υποχρέωσε τον Αλμωπό Αριδαίας στο μοναδικό του «στραβοπάτημα» στην έδρα του. Το ισόπαλο 0-0 ήταν κυρίως έργο του Δημήτρη Αργυρόπουλου, ο οποίος κατέβασε τα… ρολά σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε. Ο 24χρονος γκολκίπερ έπιασε, μαζί με τον αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό Νίκο Χατζόπουλο, υψηλά επίπεδα απόδοσης.

9/2:

Πως γίνεται μια ομάδα να χάνει μέχρι το 90ο λεπτό και στο τέλος να φεύγει νικήτρια από το γήπεδο; Αν θέλετε να μάθετε την απάντηση, ρωτήστε τον Γιώργο Στούπη! Κόντρα στον Εθνικό Πειραιά στο «Ελ Πάσο», ο 25χρονος μέσος της Καλλιθέας γράφει ένα μικρό, προσωπικό… έπος, σημειώνοντας δύο γκολ στις καθυστερήσεις και οδηγώντας με απίθανη ανατροπή την ομάδα του σε επικράτηση με 4-3, σε ντέρμπι για τον 5ο όμιλο.

16/2:

Το εντυπωσιακό αήττητο σερί των 13 αγωνιστικών που «τρέχει» το Σούλι Παραμυθιάς στον 4ο όμιλο διακόπτεται στην Κοζάνη. Η ΑΕ Ποντίων επικρατεί δύσκολα, με τον Βασίλη Πάλλα να θέτει τις βάσεις για μία νίκη (3-1) που ήρθε στα τελευταία λεπτά. Ο 29χρονος επιθετικός είναι ο «μπροστάρης» των πρωτοπόρων σε ακόμη ένα παιχνίδι.

23/2:

Η ανάπαυλα βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς γκολ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, περνάει στο γήπεδο από πλευράς Απόλλωνα Παραλιμνίου ο Βασίλης Καρυοφύλλης. Είναι η κίνηση που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα! Ο 23χρονος μέσος δημιουργεί το πρώτο γκολ με το ξεκίνημα, λίγο αργότερα υπογράφει το δεύτερο και η ομάδα του φτάνει στη νίκη (2-1) απέναντι στον Πανδραμαϊκό για τον 1ο όμιλο.

29/2:

Ο Αστέρας Βλαχιώτη βρίσκεται στα Βραχνέικα για να δώσει έναν από τους πιο… ζόρικους αγώνες της χρονιάς. Ο Αλέξανδρος Αμπντέλ Ραχήμ, ωστόσο, είναι αποφασισμένος να πάρει την υπόθεση πάνω του και να οδηγήσει την ομάδα του λίγο πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον 7ο όμιλο. Είναι εκείνος που ανοίγει το σκορ στις αρχές του αγώνα, είναι ο ίδιος που σφραγίζει την επικράτηση της ομάδας του στο δεύτερο μέρος. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός είναι χωρίς αμφιβολία ο MVP!

8/3:

Δεν είναι λίγα τα κρίσιμα γκολ που πέτυχε πέρσι στον 5ο όμιλο ο Διονύσης Μπέλης. Εκείνο, ωστόσο, στη Σαντορίνη ήταν… όλα τα λεφτά! Ο 28χρονος μέσος έχει έρθει από τον πάγκο στο 62ο λεπτό, για να σημειώσει λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης με τον Πανθηραϊκό μία ισοφάριση (1-1) για την Καλλιθέα που της επέτρεψε να διατηρηθεί στην κορυφή, σε ευνοϊκή ισοβαθμία με τη Θύελλα Καμαρίου. Το τελευταίο γκολ της σεζόν ήταν και το πολυτιμότερο απ’ όλα!

11/10:

Μέσα σε ένα οκτάλεπτο στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπάμπης Ζυγκερίδης προλαβαίνει να συστηθεί στον ΑΟ Υπάτου. Με δύο γκολ ο 25χρονος φορ «ξεκλειδώνει» την άμυνα του ΑΟΝΑ και αποδεικνύει ότι στην αντίπαλη περιοχή είναι πάντα επικίνδυνος, υπογράφοντας προσωπικά τη νίκη της ομάδας του με 2-0 στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου.

18/10:

Όσοι βρίσκονται στο γήπεδο του Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, παρακολουθούν έναν απίστευτο Ομπίνα Ιλλόκα να κάνει… πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο, πρωτοστατώντας στο ανεπανάληπτο 6-1 με το οποίο κυριαρχεί η Αναγέννηση Ιεράπετρας απέναντι στον γηπεδούχο Αλμυρό, στην πρεμιέρα του 10ου ομίλου. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που πετυχαίνει. Είναι η εν γένεια παρουσία του 27χρονου μέσου από τη Νιγηρία.

21/10:

Στην εμβόλιμη αγωνιστική του 3ου ομίλου λάμπει το «άστρο» του νεαρού Κυριάκου Ζησούλη! Το μεταγραφικό απόκτημα του Αετού Μακρυχωρίου πραγματοποιεί μνημειώδη εμφάνιση και αναγκάζει τον ΠΟ Ελασσόνας σε «βαριά» ήττα με 4-0! Ο 16χρονος επιθετικός δημιουργεί για το 1-0 στο 4ο λεπτό, κερδίζει πέναλτι στο 14ο λεπτό, ενώ στο 54ο και στο 63ο λεπτό πετυχαίνει τα άλλα δύο τέρματα, κορυφώνοντας το προσωπικό του κρεσέντο. Μάλιστα, το «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται με υπέροχη εκτέλεση από τα 35 μέτρα!

25/10:

Κόντρα στον Ηρακλή, σε ένα ματς με ιδιαίτερη βαρύτητα για κάθε ομάδα της Κατηγορίας, ο Σάββας Μουδούρογλου είναι ο ποδοσφαιριστής που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για λογαριασμό του Πανδραμαϊκού. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Ο 29χρονος επιθετικός πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση, κάνοντας τα… πάντα στον αγωνιστικό χώρο για τους Δραμινούς, που εν τέλει επικρατούν με 1-0 για τον 1ο όμιλο.

1/11:

Η παρουσία του Ανδρέα Αντωνακόπουλου στη Σκάλα, στην αναμέτρηση με τον Άρη, πείθει τους ανθρώπους της ΑΕ Ερμιονίδας ότι έκαναν πολύ καλά που τον ενέταξαν στο δυναμικό τους το περασμένο καλοκαίρι. Ασχέτως αν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το ιδανικό (2-2), ο 23χρονος επιθετικός έχει καταφέρει, με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και φοβερές επινοήσεις στο γήπεδο, να διακριθεί.