Βαθμολογία

Λάρισα: Άδειασαν τα κρεβάτια στην εντατική από covid

Πολλαπλά είναι τα ευχάριστα νέα σήμερα για τη Λάρισα σε ότι αφορά το μέτωπο της πανδημίας. Από τη μία η έναρξη των εμβολιασμών στη Θεσσαλική πρωτεύουσα και από την άλλη η σημαντική μείωση των νοσηλευόμενων στα κρεβάτια των μονάδων εντατικής θεραπείας των δύο νοσοκομείων, εντείνουν το κλίμα αισιοδοξίας, λίγο πριν την έλευση του 2021.

Αναλυτικότερα, από τα 18 κρεβάτια ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αυτή τη στιγμή τα 11 είναι ελεύθερα καθώς νοσηλεύονται μόνον 7 άτομα. Αντίστοιχα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που είναι και «covid» νοσηλευτήριο, από τα 27 συνολικά κρεβάτια είναι ελεύθερα τα 11, καθώς νοσηλεύονται 16 ασθενείς με κορωνοϊό.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Σε ότι αφορά την πορεία των εμβολιασμών στη Λάρισα, σήμερα αναμένεται να γίνουν περί τους 70 σε υγειονομικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ αντίστοιχα στο Γενικό οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου. Η δυνατότητα εμβολιασμού στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αυτή τη στιγμή είναι περί τα 250 άτομα ημερησίως.

Νέα παρτίδα εμβολίων δεν αποκλείεται να έρθει στη Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη, τελευταία ημέρα του χρόνου.

Πηγή: onlarissa.gr